Jobba på Svenska Bostäder AB

 
LÄMNA OMDÖME

Överblick

Anställda: 310

Bransch: Fastighetsverksamhet

VD: Pelle Björklund

Hemsida: {{ CompanyGeneralInfo.CompanyWebsiteDomain }}

 

 

Ta en titt på våra kontorsbilderkontorsbilder, karriärmöjligheterkarriärmöjligheter, lediga tjänsterlediga tjänster och mer nedan!  

Visa mer Visa mindre
Genomsnittsbetyg: {{OverviewData.Stats.Rating | number:1}} / 5
  {{GetBasedOnReviewCountLabel('Baserat på', '{0} omdömen')}}
{{OverviewData.Stats.EnpScore}}%

Rekommenderar arbetsgivaren

{{OverviewData.Stats.ApproveCeoPercentage}}%

Är positiva till VD Pelle Björklund

Visa mer Visa mindre
{{criteria.Name}} {{criteria.CriteriaRanging}}  
{{criteria.Name}} {{criteria.CriteriaRanging}}  

Omdömen om Svenska Bostäder AB

ALLA
KÖN
ÅLDER
 • Kön: {{ review.Gender ? review.Gender : "–" }} Ålder:{{review.Age ? review.Age : "–" }} Ort:{{review.Location ? review.Location : "–" }} Tid som anställd:{{review.LengthOfEmployment ? review.LengthOfEmployment : "–" }}
  Genomsnittsbetyg: {{ review.Rating | number:1 }}/5  
  Varför trivs du?

  "{{review.Plus}}"

  Vad bör förbättras?

  "{{review.Minus}}" "{{review.Minus.substring(0, 15) + '...'}}"

  Visa mer Visa mer
  {{criteria.CriteriaName}} {{criteria.CriteriaRanging}}  
  {{criteria.CriteriaName}} {{criteria.CriteriaRanging}}  

  Arbetsgivarens kommentar:

  {{comment.UserFirstName}} {{comment.UserSurname}} {{comment.UserJobPosition}}

  "{{comment.ReplyText}}"

  Visa mindre

Karriär på Svenska Bostäder AB

Vad vi erbjuder som arbetsgivare

Frihet att utvecklas, balans i livet och möjlighet till många spännande roller

 

Hos oss får du ett arbetsklimat där du ges stor frihet att utvecklas under eget ansvar och där vi vet att människor måste få växa i sin roll för att trivas. Hos oss är det inte enbart sista raden på resultaträkningen som gäller utan det finns också en annan dimension - att skapa värde för vår ägare och stockholmarna.

 

Frihet att utvecklas under eget ansvar

Våra arbetsplatser ska erbjuda en säker och stimulerande miljö. Därför arbetar vi mycket medvetet för att upprätthålla en god fysisk och psykosocial arbetsmiljö. Vi vet att människor måste få växa i sina roller för att trivas. 

 

Hos oss får du ett arbetsklimat där du ges stor frihet att utvecklas under eget ansvar. Här blir du en i gänget som jobbar för nöjda och trygga hyresgäster samtidigt som vi bygger nya boenden för fler stockholmare. Hos oss får du en yrkesroll där du gör skillnad i människors liv!

 

 

Balans i livet

Vi vill att våra medarbetare ska må bra - både på jobbet och på fritiden. Därför arbetar vi aktivt med olika hälsoaktiviteter. Vi har till exempel ett generöst friskvårdsbidrag, subventionerad massage och en idrottsförening som erbjuder en mängd olika aktiviteter. I situationer där man kan behöva ett professionellt samtalsstöd eller komma i kontakt med läkare fort har vi tillgång till det via olika försäkringar.

 

 

Många spännande roller

Hos oss finns många spännande yrkesroller. Här får du kollegor som jobbar med förvaltning, service, teknik, byggnation, underhåll, miljö, it, ekonomi, kommunikation och mycket annat. Precis som många andra företag står vi inför en generationsväxling inom de närmaste åren och kommer därför ha ett stort behov av nya medarbetare inom många yrkesområden.

Möt några av våra medarbetare

Möt Gülüzar och Richard!

 

Möt några av våra över trehundra medarbetare på Svenska Bostäder. Här berättar de om sina jobb, sin bakgrund och varför de har valt att jobba hos oss.

 

Gülüzar Kulbay

Gülüzar Kulbay arbetar som ombyggnadskoordinator på distrikt Järva. Här berättar hon om hur det är att jobba som ombyggnadskoordinator, sin bakgrund och hur hon upplever Svenska Bostäder som arbetsgivare.

 

Vad gör en ombyggnadskoordinator?

Som ombyggnadskoordinator är jag spindeln i nätet under större ombyggnader och renoveringar. En ombyggnadskoordinator ansvarar för att kommunicera med hyresgästerna och hämta in deras godkännande innan ombygganden startar. Jag är länken mellan entreprenör, hyresgäst och berörda kollegor. Jag är ansiktet utåt genom att varje dag finnas till hands för våra kunder. Kort sagt, jag syns och hörs väldigt mycket.


Vilka egenskaper bör man ha för att passa i rollen?

En ombyggnadskoordinator behöver ha hög servicenivå och vara en kommunikativ person som gillar ordning och reda. Men framför allt ska man tycka om att ha kundkontakt.


Vilken bakgrund har du?

Jag har en lärarutbildning från lärarhögskolan i Stockholm och arbetade som lärare för årskurs 1–3 1986–1999. Sedan dess har jag jobbat som handläggare hos Försäkringskassan och Migrationsverket, och haft olika uppdrag inom administration via bemanningsföretag som konsult hos olika företag. Mina tidigare tjänster inom Svenska Bostäder har varit störningsutredare och boförmedlare.


Vad är roligast med ditt jobb?

Roligast är att jag får vara delaktig i projektets alla delar från start till mål – och att jag får träffa nästan alla hyresgäster som bor i fastigheten. Den ena dagen inte är den andra lik.


Vilken är din största utmaning?

Den största utmaningen är att på ett bra sätt få ihop alla delar i projektet och att alla inblandade jobbar mot samma mål.


Vad tycker du är det bästa med Svenska Bostäder som arbetsgivare?

Svenska Bostäder är ett företag som sätter kunden i fokus, har långsiktiga planeringar för trygghet, säkerhet och miljö. Svenska Bostäder har tydliga mål och strävar ständigt efter förnyelse och förbättring för sina bostadsområden.


Berätta något personligt om dig själv

Som person är jag glad, positiv och öppen, med ett gott sinne för humor. Är en mångsysslare som ständigt har något på gång.

---------------------------

 

Richard Lindh

Richard Lindh arbetar som strategisk inköpare på Inköpsenheten i Vällingby. Här berättar han om hur det är att jobba som inköpare, sin bakgrund och hur han upplever Svenska Bostäder som arbetsgivare.

 

Vad gör en strategisk inköpare?

Jag är projektledare för mina upphandlingar. Jag fångar upp verksamhetens behov och ansvarar för att genomföra upphandlingar för att tillgodose dem. Samtidigt tar jag hänsyn till marknadens välmående och de skyddslagar som finns för leverantörer. Som inköpare arbetar jag också med inköpsstrategi, avtalsförvaltning och utveckling av digitala verktyg.


Vilka egenskaper bör man ha för att passa i rollen?

För att passa in i rollen behöver man vara lyhörd för vad verksamheten behöver. Samtidigt måste man ta hänsyn till marknaden och vad som är affärsmässigt effektivt. En bra egenskap att ha är känsla för detaljerna och vara noggrann, men också att ha helhetssyn och driva ett projekt framåt.


Vad är roligast med ditt jobb?

Det definitivt roligaste är att diskutera utmaningar och lösningar med mina kollegor. Det är väldigt tillfredsställande att se smarta lösningar ta form som förbättrar vår verksamhet.


Vilken är din största utmaning?

Svenska Bostäder är en decentraliserad verksamhet med många olika kompetenser. Min största utmaning är att skapa avtal och inköpsprocesser som är lätta att använda för alla mina medarbetare, och som samtidigt har den komplexitet och juridiska tyngd de behöver ha.


Vad är det bästa med Svenska Bostäder som arbetsgivare?

Att det finns goda möjligheter till kompetensutveckling, både genom fortbildning, frihet under ansvar och genom varierande och utmanande arbetsuppgifter. Det är lätt att vara glad och engagerad på jobbet med en arbetsgivare som stöttar mig och uppmuntrar min vilja att utvecklas.


Berätta något personligt om dig själv

Matlagning ligger varmt om hjärtat och jag provar med glädje att laga nya rätter och låter mig inspireras av olika matkulturer. Jag går också gärna på teater och opera – tankeväckande pjäser av Jonas Hassen Khemiri eller känsloladdade operor av Giacomo Puccini tackar jag gärna inte nej till.

Vi är en av Sveriges bästa arbetsplatser!

Svenska Bostäder är en av Sveriges bästa arbetsplatser!

 

I slutet av februari i år korade organisationsutvecklingsföretaget Great Place to Work Institute Sveriges bästa arbetsplatser 2017. Svenska Bostäder kom på en hedrande nionde plats bland Sveriges stora företag (fler än 250 anställda).

 

Kolla in vår film om hur det är att jobba hos oss på Svenska Bostäder. Tror du att du skulle trivas hos oss?

 

 

 

Angående utmärkelsen av Great Place to Work Institute, berättar här vår HR-chef Susanne Sigra Callemo vad den betyder och hur Svenska Bostäder jobbar för att både vara en bra arbetsgivare och hyresvärd.

 

 

"Vi är så stolta och glada för utnämningen till en av 'Sveriges bästa arbetsplatser'! Detta är ett kvitto på att vårt långsiktiga arbete givit resultat. Våra medarbetare trivs, är engagerade och vi är på rätt väg i utvecklingen av vår företagskultur", säger Susanne Sigra Callemo, Chef HR på Svenska Bostäder.

 

Övergripande mål

Ett av våra övergripande mål är att vara en av Sveriges bästa arbetsplatser. Därför har vi under flera år arbetat aktivt för att medarbetarna ska må bra, utvecklas och trivas på jobbet. Exempel på områden som man har arbetat med är ledarskapsutveckling, hälsa och balans i livet. Vikten av mångfald och olikheter är också något som diskuteras ofta – vi har bland annat tagit fram ett gemensamt förhållningssätt i företaget.

 

Great Place to Work

Sedan 2014 jobbar vi med Great Place to Work och deras verktyg för att utveckla företagskulturen. Den grundliga medarbetarenkäten, tillsammans med analysen av arbetsplatskulturen, har givit företaget en tydligare bild av vad man redan gör bra och framför allt vilka delar som behöver utvecklas vidare. Genom samarbetet får vi också möjlighet att ta del av vad andra företag gör och få tips och idéer .

 

Även Sveriges bästa hyresvärd

Tidigare i år vann Svenska Bostäder också priset som Sveriges bästa hyresvärd – Kundkristallen – där hyresgästerna gav företaget högsta betyg.

"Den här utnämningen, tillsammans med utnämningen från våra hyresgäster, visar att vi är på rätt väg", fortsätter Susanne Sigra Callemo, Chef HR på Svenska Bostäder. "Det samlade resultatet av våra insatser internt visar att vi ökat gemenskapen och förbättrat arbetsglädjen och det visar sig också utåt i mötet med våra hyresgäster."

"Det här blir en sporre för oss att aktivt fortsätta vårt arbete med att utveckla vår arbetsplats till att bli ännu bättre", avslutar Susanne Sigra Callemo.

Vi har över 60 olika yrkesroller

Vi har massor av spännande yrkesroller!

Hos Svenska Bostäder finns drygt 60 spännande yrkesroller. Här kan du läsa mer om några av våra vanligaste yrkesroller och titta på filmer där några av våra medarbetare berättar om hur vardagen ser ut när man arbetar i deras yrkesroll.

 

Bovärd

På Svenska Bostäder finns cirka 100 bovärdar. Som bovärd ansvarar du för kundrelationerna och fastighetsdriften i ett bovärdsområde.Möt Ulrika Karlsson som jobbar som bovärd i distrikt Innerstaden. Förvaltare

På Svenska Bostäder finns cirka 18 förvaltare. Som förvaltare har du personalansvar för ditt bovärdsteam med tre till åtta bovärdar. Du leder och fördelar arbetet samt medverkar i ditt distrikts ledningsgrupp. Möt Anna Asgari-Amiri som jobbar som förvaltare i distrikt Västerort.

 

 

Lediga jobb på Svenska Bostäder AB

Lediga jobb på Svenska Bostäder AB

Svenska Bostäder AB jobb: Vill du se vilka jobb vi har just nu?

Svenska Bostäder AB jobb - En inblick i hur det är att jobba på Svenska Bostäder AB: 45 omdömen, 2 lediga jobb, 2 löner och kontorsbilder. Läs vad det anställda tycker och få en bättre inblick i Svenska Bostäder AB som arbetsplats baserat på information som finns publicerat av nuvarande och tidigare anställda på Careereye.se