Jobba på Setterwalls Advokatbyrå

 
LÄMNA OMDÖME

Överblick

Anställda: 260

Bransch: Juridik & ekonomi

VD: Kristina Einarsson, Minna Skyman och Per Lidman

Hemsida: {{ CompanyGeneralInfo.CompanyWebsiteDomain }}

 

 

Ta en titt på våra kontorsbilderkontorsbilder, karriärmöjligheterkarriärmöjligheter, lediga tjänsterlediga tjänster och mer nedan!  

Visa mer Visa mindre
Genomsnittsbetyg: {{OverviewData.Stats.Rating | number:1}} / 5
  {{GetBasedOnReviewCountLabel('Baserat på', '{0} omdömen')}}
{{OverviewData.Stats.EnpScore}}%

Rekommenderar arbetsgivaren

{{OverviewData.Stats.ApproveCeoPercentage}}%

Är positiva till VD Kristina Einarsson, Minna Skyman och Per Lidman

Visa mer Visa mindre
{{criteria.Name}} {{criteria.CriteriaRanging}}  
{{criteria.Name}} {{criteria.CriteriaRanging}}  

Omdömen om Setterwalls Advokatbyrå

ALLA
KÖN
ÅLDER
 • Titel:{{review.JobTitle ? review.JobTitle : "–" }} Kön: {{ review.Gender ? review.Gender : "–" }} Ålder:{{review.Age ? review.Age : "–" }} Ort:{{review.Location ? review.Location : "–" }} Tid som anställd:{{review.LengthOfEmployment ? review.LengthOfEmployment : "–" }}
  Genomsnittsbetyg: {{ review.Rating | number:1 }}/5  
  Varför trivs du?

  "{{review.Plus}}"

  Vad bör förbättras?

  "{{review.Minus}}" "{{review.Minus.substring(0, 15) + '...'}}"

  Visa mer
  {{criteria.CriteriaName}} {{criteria.CriteriaRanging}}  
  {{criteria.CriteriaName}} {{criteria.CriteriaRanging}}  

  Arbetsgivarens kommentar:

  {{comment.UserFirstName}} {{comment.UserSurname}} {{comment.UserJobPosition}}

  "{{comment.ReplyText}}"

  Visa mindre

Karriär på Setterwalls Advokatbyrå

Om Setterwalls


Vilka är vi?

Setterwalls är Sveriges äldsta advokatbyrå. Vi är en av Sveriges ledande affärsjuridiska fullservicebyråer med ett väl upparbetat internationellt nätverk. Vi är ca 260 medarbetare. Alla har vi ett gemensamt fokus – att våra klienters affärer ska bli mer framgångsrika.

Vår historia går tillbaka till 1878 då juristerna Nils Setterwall och Oscar von Koch köpte ”Advokatföreningen, Juridisk Affärsbyrå” i Stockholm.

 

I början av 2000-talet ökade expansionstakten och vi blev en av landets snabbast växande byråer. Den befintliga verksamheten i Stockholm växte kraftigt samtidigt som två nya kontor öppnades, ett i Göteborg och ett i Malmö.

 

Kombinationen av en stark entreprenörsanda och en bred internationell kontaktyta har gjort att många av de mest renommerade juristerna fortsätter att välja Setterwalls som sin bas.

 

Vi har idag ett mycket gott renommé hos klienter och i branschen. Vi är topprankade av institut som Chambers and Partners och Legal 500. Dessutom har vi ett mycket gott renommé bland juridikstudenter och kan rekrytera topptalangerna.


Kolla in hur det är att jobba på Setterwalls Advokatbyrå
 

 

Varför jobba på Setterwalls?

Satsar du på oss – då satsar vi på dig!

Hur har vi blivit en av Sveriges äldsta och mest välrenommerade advokatbyråer?
Svaret är ganska givet. Bra medarbetare i alla funktioner som får jobba i rätt klimat, med rätt förutsättningar, med bra klienter och har rätt inställning till jobbet. Som gillar utmaningar, som älskar att jobba i team mot ett tydligt mål.

Känner du igen dig? Då satsar vi gärna på dig, vilket betyder att du kan utvecklas hur långt som helst, både i din yrkesroll och som människa.

 

Vi arbetar med affärsjuridik inom många branscher

Setterwalls hör till de affärsjuridiska byråer som expanderar starkast i Sverige och verksamheten omfattar alla affärsjuridiska områden, från bank- och finansjuridik till sport, media och underhållning. Eftersom våra klienters verksamheter ofta är inriktade mot den senaste tekniken eller bygger på nya affärsmodeller är uppgifterna inom Setterwalls både utmanande och stimulerande.

 


Trevlig, stöttande företagskultur bidrar till hög trivsel

Vi är mycket stolta över vår företagskultur, det vi kallar Setterwallsandan. Den präglas av att vi har trevlig stämning, stöttar varandra, uppskattar personliga egenskaper och mångfald. Med denna anda skapas ständigt nya förutsättningar för kreativitet och arbetsglädje.

 

På Setterwalls vet vi också att en bra balans mellan arbete och privatliv är en förutsättning för bra prestationer. Med detta som ledstjärna är det ingen tillfällighet att vi attraherar så många nya duktiga medarbetare eller att de som redan valt att arbeta på Setterwalls stannar kvar. 

 


Vi ger dig en bra start och stora möjligheter till utveckling

Oavsett om du kommer att arbeta som jurist eller inom administrationen får du en handledare redan från första dagen. Handledaren fungerar som stöd och coachar dig i ditt arbete. Du får en introduktion som ingår i den grundläggande utbildningsplanen för alla som börjar på Setterwalls. Den omfattar allt från genomgång av interna system, rutiner och KM-arbete till presentation av vår historia och företagskultur, verksamhetsgrupper och affärsplan.

 

Tillsammans med handledaren sätts din individuella karriär- och utvecklingsplan. Du får kontinuerlig feedback vilket skapar goda förutsättningar för att du ska utvecklas och bli skicklig i din yrkesroll.

 

Sök jobb hos oss!

Om du tror att du kan passa oss, och vi dig, så är du varmt välkommen att söka något av våra lediga jobb nedan.
 

Även om du just nu inte ser att vi söker en jurist eller supportfunktion som passar din profil och dina önskemål så får du gärna skicka in en spontan ansökan.

Vi är alltid intresserade av människor med rätt attityd och rätt kompetens som kompletterar våra team!

Din karriär på Setterwalls!

Mår du bra och trivs på ditt jobb och med kollegorna, då gör du också bäst ifrån dig.

Hur jobbar en Setterwallare? Som en av Sveriges stora fullservicebyråer nöjer vi oss aldrig med mindre än att överträffa kundens förväntningar. Vi ger helt enkelt lite mer.

Det är klart, ibland måste vi jobba många timmar, och för att göra det krävs det också att vi ger tillbaka till våra medarbetare. Med uppmuntran, med ett öppet och ärligt arbetsklimat där du är sedd, där det är högt i tak och där du har alla möjligheter att må bra och blomma ut. Både i din yrkesroll och som människa. Oavsett kön eller ursprung.

 

Så här jobbar vi för att du ska utvecklas hos oss:

 

1. Ditt introduktionsprogram

I introduktionsprogrammet ingår en introduktionsdag då vi går igenom vår varumärkesplattform med värdegrund och vad vi står för, hur vi är organiserade, interna system, rutiner mm. Under denna introduktion knyter du också personliga kontakter med övriga Setterwallare både från Stockholm, Göteborg och Malmö.


 

2. Val av verksamhetsområde

När du börjar hos oss som jurist ingår du redan från start i en, eller ibland flera, av våra verksamhetsgrupper. Valet av grupp inom ett speciellt kompetensområde eller bransch beror på vad du brinner för, inriktning sedan tidigare och naturligtvis vilka kompetenser vi behöver på byrån. Som fullservicebyrå är det viktigt att våra medarbetare kan jobba och få erfarenhet inom flera rättsområden. Det ger dig också ett bättre helhetsperspektiv som affärsjurist!


 

3. Du får handledare, fadder och feedback

Det är viktigt att du känner trygghet i att alltid ha en person som hjälper dig och har ett tydligt ansvar för att du kommer in rätt hos oss. Därför får du redan från första dagen en egen handledare  och en fadder.  Din fadder är ett viktigt stöd och hjälper till att introducera dig bland medarbetarna och vårt sätt att arbeta. Sen tar din handledare över som  stöd och coachar dig i arbetet och i din fortsatta utveckling. 

Det är också med handledaren som du har utvecklingssamtal, där ni konkretiserar din individuella karriär- och utvecklingsplan. Tillsammans följer ni sen upp planen och du får kontinuerlig feedback. Allt för att du ska få de allra bästa  förutsättningarna för din utveckling, att du ska trivas och bli riktigt skicklig i din yrkesroll.


 

4. Din utveckling på Setterwalls

Satsar du på oss så satsar vi på dig. Det betyder att du med rätt attityd och inställning kan gå hur långt som helst hos oss på Setterwalls. För att du ska känna dig trygg i din roll finns en tydlig utbildningsplan för ditt första anställningsår. Utbildningarna  innefattar allt från företagsekonomi och Legal English till Due Diligence och grundläggande kunskaper inom våra olika  kompetensområden.


Inom våra olika verksamhetsgrupper genomförs även specialistutbildningar och erfarenhetsutbyten mellan grupperna och över orterna. Du får också möjlighet att vara med och representera byrån vid seminarier, arbetsmarknadsdagar, klientaktiviteter och i olika nätverk. Allt för att ge dig viktiga  grundkunskaper och trygghet i din roll som affärsjurist.
 


Lär känna oss lite mer i Setterwallspodden!

Lyssna gärna på vad våra medarbetare har att säga i vår podd. Här kan du lära känna dina blivande arbetskamrater lite närmare. Berättelserna är personliga och visar ofta vilka värderingar som driver oss och vad som är viktigt. Välkommen till Setterwallspodden!
 

Vi som gör podden är Kristina Jakobsson,  Jenny Burström och Sofie Gauw från HR & Marknadsavdelningen på Setterwalls.

Är du juridikstudent? Välkommen!


Pluggar du juridik? Välkommen att jobba, eller göra praktik, hos oss redan nu!

På Setterwalls finns flera möjligheter att få känna på byråjobbet i praktiken, redan under din pågående juristutbildning. Studentpoolen är för dig som vill ha deltidsarbete under tiden du pluggar, dessutom kan du ansöka till sommarnotarietjänst eller uppsatspraktik.

Kolla gärna in vår film här! Nedanför den hittar du sedan mer information om de olika möljigheter som vi erbjuder genom vår studentpool.

 

 

Studentpool

På Setterwalls tror vi att de bästa studieresultaten uppnås genom att teori och praktik kombineras. Vi erbjuder därför studenter under sina första år på juristprogrammet möjligheten att kombinera studier med ett deltidsarbete hos oss på Setterwalls.

Under två terminer arbetar du i vår studentpool. Du kommer att få arbeta såväl med administrativa uppgifter som med mer kvalificerade juridiska uppgifter, allt beroende på vem du är som person och var ditt intresse ligger. Du deltar även i våra sociala aktiviteter och vissa förekommande utbildningar och får möjlighet att bygga upp ett värdefullt kontaktnät inför framtiden.

 

Kvällsassistent

För dig som studerar juridik och vill arbeta extra parallellt med dina studier, finns möjlighet att söka jobb som kvällsassistent på Setterwalls. Du kommer att ingå i teamet av juristassistenter och fungera som administrativt stöd till våra delägare och biträdande jurister. Arbetsuppgifterna är varierade men ställer krav på din noggrannhet och servicekänsla. Tjänsten kan innehas i c:a 2 år, och du jobbar 2-2,5 kvällar per vecka. Du deltar i våra sociala aktiviteter och vissa förekommande utbildningar. Du kommer att kunna bygga ett starkt nätverk internt hos oss och blir snabbt en i gänget.

 

Kvällsreceptionist

För dig som studerar juridik och vill arbeta extra parallellt med dina studier, finns möjlighet att söka jobb som kvällsreceptionist på Setterwalls. I arbetsuppgifterna ingår att ta emot våra besökande klienter och gäster och besvara samtal i telefon. Du blir ett av våra viktiga ansikten utåt och ingår i vårt engagerade receptionsteam. Du arbetar c:a 2-2,5 kvällar per vecka, och ibland dagtid för att täcka upp vid eventuell frånvaro. Tjänsten kan innehas i c:a 2 år och passar även dig som är i ett tidigt skede i dina studier. Du deltar i våra sociala aktiviteter och vissa förekommande utbildningar. Du kommer att kunna bygga ett starkt nätverk internt hos oss och blir snabbt en i gänget.

 

Sommarnotarie

Som student är det värdefullt att få inblick i arbetet på en affärsjuridisk byrå. Genom en anställning som sommarnotarie hos oss får du möjlighet att prova på juristyrket på något av våra kontor. Under 6-8 veckor får du arbeta praktiskt med juridiska utredningar, avtalsförslag, delta i möten och andra aktiviteter tillsammans med erfarna jurister. Du får en handledare och en fadder som ger dig en yrkesmässig introduktion och vägleder dig i det löpande arbetet. Du deltar i våra sociala aktiviteter och får möjlighet att bygga upp ett kontaktnät med många duktiga jurister.

För att du ska få bäst nytta av din tid hos oss vill vi gärna att du har läst minst sex terminer på juristprogrammet när du söker sommarnotariat hos oss.

 

Uppsatspraktik

Våra erfarna jurister handleder gärna studenter i samband med examensarbete och uppsatsskrivande. Under praktiktiden får du även en god inblick i den dagliga verksamheten på Setterwalls och möjlighet att delta i olika projekt, interna utbildningar och sociala aktiviteter. När du kontaktar oss vill vi gärna veta vilken period du kommer att praktisera, vilket rättsområde du är mest intresserad av, och vilket område du planerar att skriva din uppsats inom.

Lediga jobb på Setterwalls Advokatbyrå

Lediga jobb på Setterwalls Advokatbyrå

Setterwalls Advokatbyrå jobb: Vill du se vilka jobb vi har just nu?

Setterwalls Advokatbyrå jobb - En inblick i hur det är att jobba på Setterwalls Advokatbyrå: 30 omdömen, lediga jobb, 2 löner och kontorsbilder. Läs vad det anställda tycker och få en bättre inblick i Setterwalls Advokatbyrå som arbetsplats baserat på information som finns publicerat av nuvarande och tidigare anställda på Careereye.se