Jobba på Preem

 
LÄMNA OMDÖME

Överblick

Anställda: 1400

Bransch: Övriga företagstjänster

VD: Petter Finn Holland

Hemsida: {{ CompanyGeneralInfo.CompanyWebsiteDomain }}

 

 

Ta en titt på våra kontorsbilderkontorsbilder, karriärmöjligheterkarriärmöjligheter, lediga tjänsterlediga tjänster och mer nedan!  

Visa mer Visa mindre
Genomsnittsbetyg: {{OverviewData.Stats.Rating | number:1}} / 5
  {{GetBasedOnReviewCountLabel('Baserat på', '{0} omdömen')}}
{{OverviewData.Stats.EnpScore}}%

Rekommenderar arbetsgivaren

{{OverviewData.Stats.ApproveCeoPercentage}}%

Är positiva till VD Petter Finn Holland

Visa mer Visa mindre
{{criteria.Name}} {{criteria.CriteriaRanging}}  
{{criteria.Name}} {{criteria.CriteriaRanging}}  

Omdömen om Preem

ALLA
KÖN
ÅLDER
 • Kön: {{ review.Gender ? review.Gender : "–" }} Ålder:{{review.Age ? review.Age : "–" }} Ort:{{review.Location ? review.Location : "–" }} Tid som anställd:{{review.LengthOfEmployment ? review.LengthOfEmployment : "–" }}
  Genomsnittsbetyg: {{ review.Rating | number:1 }}/5  
  Varför trivs du?

  "{{review.Plus}}"

  Vad bör förbättras?

  "{{review.Minus}}" "{{review.Minus.substring(0, 15) + '...'}}"

  Visa mer Visa mer
  {{criteria.CriteriaName}} {{criteria.CriteriaRanging}}  
  {{criteria.CriteriaName}} {{criteria.CriteriaRanging}}  

  Arbetsgivarens kommentar:

  {{comment.UserFirstName}} {{comment.UserSurname}} {{comment.UserJobPosition}}

  "{{comment.ReplyText}}"

  Visa mindre

Karriär på Preem

Arbeta på Preem


Jobba för framtiden redan idag

Vill du vara med och leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle och jobba på Sveriges ledande drivmedelsbolag? Hos oss blir du del av ett företag med ett omväxlande, lösningsorienterat och positivt arbetsklimat. Vi är drygt 1200 medarbetare, varav de flesta finns i Lysekil, Göteborg och Stockholm. Vi som jobbar här vill både utveckla och utvecklas och vi jobbar långsiktigt. Vi arbetar helt enkelt för framtiden, redan idag.


Energilandskapet är i förändring. Konkurrensen växer sig allt starkare – inte minst från aktörer inom el och gas – och kundkraven hårdnar. Det gör att ständig förnyelse är avgörande för vår fortsatta framgång. Vi vill kunna anpassa oss till morgondagens förutsättningar och vi vill alltid ligga steget före när det gäller teknik och miljö.


För att kunna möta framtidens utmaningar, och fortsätta att driva några av Europas främsta raffinaderier, behöver vi förändringsbenägna lagspelare med hjärta. Vi behöver fler som är nyfikna och vill vara med på en variationsrik resa framåt, där vi får vara med och påverka och utveckla. En resa där våra olika infallsvinklar och kompetenser gör att vi hittar de bästa lösningarna. Och vi behöver dig som vill dela vårt företags gröna ambitioner.


För när det kommer till kritan finns det ingen viktigare färdriktning än den som går mot ett hållbart samhälle. Och vi är på väg dit – mot miljösmarta och långsiktiga lösningar som gör skillnad för kommande generationer.


Välkommen att bli en del av oss på Preem!

Vår syn på utveckling


Hos oss kan du utvecklas på bredden, djupet och höjden.


För oss på Preem är det självklart att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle. Det är vår vision, men det är också en utmaning vi på Preem arbetar med dagligen. Detta ställer stora krav på att vi utvecklas som företag, men ställer också stora krav på våra medarbetare att utvecklas. Det är alltså främst tack vare vår ambitiösa vision som vi kommer att utmana och utveckla dig som medarbetare.


Hos oss kan du utvecklas på bredden, djupet och höjden. Bland annat satsar vi på intern rörlighet mellan våra affärsområden och våra orter. Vi är nämligen säkra på att det gynnar både dig och företaget om du, när du vill gå vidare i karriären, byter jobb inom Preem.


Vi tror på din förmåga att hitta den bästa vägen. Och visst är det ofta bra mycket roligare att få komma med en egen idé än att få en färdig lösning serverad? Vi får ofta utföra uppgifter vi inte har fått göra förut och ibland får vi dessutom göra sådant som görs för allra första gången. Preem har med andra ord verktygen. De verktyg som krävs för att du ska kunna vara engagerad i din yrkesroll. Varje dag.

Vår kultur


Vi ska vara ansvarstagande, nyskapande och inkluderande!

Oavsett om du arbetar på något av våra raffinaderier, på kontor eller på någon av våra depåer så är vår ambition att våra värderingar ska genomsyra allt vi gör på daglig basis. Tillsammans tar vi ansvar för att leva våra värderingar som innebär att vi ska vara ansvarstagande, nyskapande och inkluderande.


På Preem söker vi också olikheter, inte bara för sakens skull och för att det skall bidra till mångfald utan också för att vi måste våga tänka nytt för att nå våra högt ställda mål inom hållbarhet.


Vår vardag präglas av omväxling, lösningsfokus och ett positivt arbetsklimat. Vi vill både utveckla och utvecklas, och vi jobbar långsiktigt. Vi arbetar helt enkelt för framtiden. Redan idag.


Är du rätt för oss – och är vi rätt för dig?

Ständig förnyelse är avgörande för vår fortsatta framgång. Vi behöver hela tiden utveckla våra produkter och vi behöver alltid ligga i framkant när det gäller teknik och miljö.


För att kunna möta morgondagens utmaningar, och fortsätta att driva några av Europas modernaste raffinaderier, krävs det att du som medarbetare är förändringsbenägen. Att du vill vara med på Preems resa framåt.


För att trivas och lyckas på Preem behöver du vara:

• öppen för nya utmaningar. Hos oss får du vara med och påverka vår utveckling.
• en lagspelare. Vi gillar att jobba i team och stämningen är hjärtlig och välkomnande.
• bra på att se din roll i helheten, för det är trots allt våra olika infallsvinklar och kompetenser som gör att vi hittar de bästa lösningarna.


Självklart delar du också våra gröna ambitioner. För när det kommer till kritan finns det ingen viktigare färdriktning än den som går mot ett hållbart samhälle. Och vi är på väg dit – med smarta lösningar som gör skillnad för samhälle och miljö.

Träffa våra medarbetare

I TV-serien "Felix stör en ingenjör" hälsade Felix Herngren på hos oss på Preem i Lysekil. Häng med du också!

 


 

Annika har ett av industrivärldens mest spännande jobb!
 

Drömmer du om ett jobb där din insats gör skillnad? Vill du vara med och forma framtiden – redan idag?


Annika Utgenannt har ett av industrivärldens mest spännande jobb. Tillsammans med sina kollegor på Preem bidrar hon till att företaget leder omvandlingen till ett mer hållbart samhälle. En målsättning som ligger helt i linje med Sveriges och omvärldens högt ställda miljömål om att minska användningen av fossila bränslen. De första stegen på vägen har Preem redan tagit genom att bygga om delar av anläggningen i Göteborg till  ett bioraffinaderi som producerar diesel av tallolja – Preem Evolution diesel.


Inkluderande stämning

Annika har varit Preemraff Lysekils miljöchef i drygt ett och ett halvt år. Hon har en civilingenjörsexamen från Lunds Tekniska högskola och har tidigare jobbat med miljöfrågor i byggbranschen. – Jag kände direkt att jag hamnat rätt på Preem. Jag blev väldigt väl mottagen av mina arbetskamrater och alla var väldigt välkomnande och positiva. Dessutom fascinerades jag av vilken kompetens det finns inom företaget – jag stötte på experter överallt!


Många karriärvägar

Eftersom Preem arbetar med hela värdekedjan – från transport och trading till raffinering och försäljning – finns det en mängd olika karriärmöjligheter. – Hos oss jobbar ingenjörer och tekniker med många olika inriktningar. Man kan till exempel vara inriktad mot miljö, kemi eller arbetsmiljö, och för den som vill vidareutvecklas inom företaget jobbar vi mycket med intern rotation och utbildning. Liksom de flesta anställda på Preem drivs Annika av sin nyfikenhet och en vilja att vara med och påverka framtiden. – Vi har ett fantastiskt innovationsklimat i företaget och arbetar på anläggningar som är unika i världen. Det är en mäktig känsla!


Livskvalitet nära naturen

Preem har drygt 1 300 anställda varav 900 arbetar vid raffinaderierna i Göteborg och Lysekil. Annika, som bor med sin familj på Skaftö utanför Lysekil, är en av många som upptäckt fördelarna med att arbeta på en mindre ort. – Det är jätteskönt att ha nära till allt och att kunna kombinera ett så häftigt jobb med att bo i en sådan underbar och naturnära miljö – det är livskvalitet för mig!


Här kan du hitta fler filmer och intervjuer med Preems medarbetare:
http://www.preem.se/om-preem/karriar/mot- nagra-av- oss/

Lediga jobb på Preem

Lediga jobb på Preem

Preem jobb: Vill du se vilka jobb vi har just nu?

Preem jobb - En inblick i hur det är att jobba på Preem: 54 omdömen, lediga jobb, 25 löner och kontorsbilder. Läs vad det anställda tycker och få en bättre inblick i Preem som arbetsplats baserat på information som finns publicerat av nuvarande och tidigare anställda på Careereye.se