Jobba på Preem

 
LÄMNA OMDÖME

Överblick

Anställda: 1400

Bransch: Övriga företagstjänster

VD: Petter Finn Holland

Hemsida: {{ CompanyGeneralInfo.CompanyWebsiteDomain }}

 

 

Ta en titt på våra kontorsbilderkontorsbilder, karriärmöjligheterkarriärmöjligheter, lediga tjänsterlediga tjänster och mer nedan!  

Visa mer Visa mindre
Genomsnittsbetyg: {{OverviewData.Stats.Rating | number:1}} / 5
  {{GetBasedOnReviewCountLabel('Baserat på', '{0} omdömen')}}
{{OverviewData.Stats.EnpScore}}%

Rekommenderar arbetsgivaren

{{OverviewData.Stats.ApproveCeoPercentage}}%

Är positiva till VD Petter Finn Holland

Visa mer Visa mindre
{{criteria.Name}} {{criteria.CriteriaRanging}}  
{{criteria.Name}} {{criteria.CriteriaRanging}}  

Omdömen om Preem

ALLA
KÖN
ÅLDER
 • Kön: {{ review.Gender ? review.Gender : "–" }} Ålder:{{review.Age ? review.Age : "–" }} Ort:{{review.Location ? review.Location : "–" }} Tid som anställd:{{review.LengthOfEmployment ? review.LengthOfEmployment : "–" }}
  Genomsnittsbetyg: {{ review.Rating | number:1 }}/5  
  Varför trivs du?

  "{{review.Plus}}"

  Vad bör förbättras?

  "{{review.Minus}}" "{{review.Minus.substring(0, 15) + '...'}}"

  Visa mer
  {{criteria.CriteriaName}} {{criteria.CriteriaRanging}}  
  {{criteria.CriteriaName}} {{criteria.CriteriaRanging}}  

  Arbetsgivarens kommentar:

  {{comment.UserFirstName}} {{comment.UserSurname}} {{comment.UserJobPosition}}

  "{{comment.ReplyText}}"

  Visa mindre

Karriär på Preem

Arbeta på Preem


Jobba för framtiden redan idag

Vill du vara med och leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle och jobba på Sveriges ledande drivmedelsbolag?
Hos oss blir du del av ett företag med ett omväxlande, lösningsorienterat och positivt arbetsklimat.
Vi är drygt 1500 medarbetare, varav de flesta finns i Lysekil, Göteborg och Stockholm. Vi som jobbar här vill både utveckla och utvecklas och vi jobbar långsiktigt.
Vi arbetar helt enkelt för framtiden, redan idag.


Energilandskapet är i förändring. Konkurrensen växer sig allt starkare – inte minst från aktörer inom el och gas – och kundkraven hårdnar.
Det gör att ständig förnyelse är avgörande för vår fortsatta framgång.
Vi vill kunna anpassa oss till morgondagens förutsättningar och vi vill alltid ligga steget före när det gäller teknik och miljö.


För att kunna möta framtidens utmaningar, och fortsätta att driva några av Europas främsta raffinaderier, behöver vi förändringsbenägna lagspelare med hjärta.
Vi behöver fler som är nyfikna och vill vara med på en variationsrik resa framåt, där vi får vara med och påverka och utveckla.
En resa där våra olika infallsvinklar och kompetenser gör att vi hittar de bästa lösningarna.
Och vi behöver dig som vill dela vårt företags gröna ambitioner.


För när det kommer till kritan finns det ingen viktigare färdriktning än den som går mot ett
hållbart samhälle. Och vi är på väg dit – mot miljösmarta och långsiktiga lösningar som gör
skillnad för kommande generationer.


Välkommen att bli en del av oss på Preem!

Häng med på guidad VR-tur!

Hänga med oss på en guidad VR-tur på raffinaderiet i Lysekil!

(OBS! Sätt gärna på dig VR-glasögon, alternativt titta på turen i Chrome för att kunna använda musen att ”titta runt”.) 

 

 

Hoppas att du gillade den guidade turen! Vi på Preem gillar utveckling och hos oss kan du utvecklas på bredden, djupet och höjden.

 


För oss på Preem är det självklart att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle. Det är vår vision, men det är också en utmaning vi på Preem arbetar med dagligen. Detta ställer stora krav på att vi utvecklas som företag, men ställer också stora krav på våra medarbetare att utvecklas. Det är alltså främst tack vare vår ambitiösa vision som vi kommer att utmana och utveckla dig som medarbetare.


Hos oss kan du utvecklas på bredden, djupet och höjden. Bland annat satsar vi på intern rörlighet mellan våra affärsområden och våra orter. Vi är nämligen säkra på att det gynnar både dig och företaget om du, när du vill gå vidare i karriären, byter jobb inom Preem.


Vi tror på din förmåga att hitta den bästa vägen. Och visst är det ofta bra mycket roligare att få komma med en egen idé än att få en färdig lösning serverad? Vi får ofta utföra uppgifter vi inte har fått göra förut och ibland får vi dessutom göra sådant som görs för allra första gången. Preem har med andra ord verktygen. De verktyg som krävs för att du ska kunna vara engagerad i din yrkesroll. Varje dag.

Vår kulturVi ska vara ansvarstagande, nyskapande och inkluderande!

Oavsett om du arbetar på något av våra raffinaderier, på kontor eller på någon av våra depåer så är vår ambition att våra värderingar ska genomsyra allt vi gör på daglig basis. Tillsammans tar vi ansvar för att leva våra värderingar som innebär att vi ska vara ansvarstagande, nyskapande och inkluderande.


På Preem söker vi också olikheter, inte bara för sakens skull och för att det skall bidra till mångfald utan också för att vi måste våga tänka nytt för att nå våra högt ställda mål inom hållbarhet.


Vår vardag präglas av omväxling, lösningsfokus och ett positivt arbetsklimat. Vi vill både utveckla och utvecklas, och vi jobbar långsiktigt. Vi arbetar helt enkelt för framtiden. Redan idag.


Är du rätt för oss – och är vi rätt för dig?

Ständig förnyelse är avgörande för vår fortsatta framgång. Vi behöver hela tiden utveckla våra produkter och vi behöver alltid ligga i framkant när det gäller teknik och miljö.


För att kunna möta morgondagens utmaningar, och fortsätta att driva några av Europas modernaste raffinaderier, krävs det att du som medarbetare är förändringsbenägen. Att du vill vara med på Preems resa framåt.


För att trivas och lyckas på Preem behöver du vara:

• öppen för nya utmaningar. Hos oss får du vara med och påverka vår utveckling.
• en lagspelare. Vi gillar att jobba i team och stämningen är hjärtlig och välkomnande.
• bra på att se din roll i helheten, för det är trots allt våra olika infallsvinklar och kompetenser som gör att vi hittar de bästa lösningarna.


Självklart delar du också våra gröna ambitioner. För när det kommer till kritan finns det ingen viktigare färdriktning än den som går mot ett hållbart samhälle. Och vi är på väg dit – med smarta lösningar som gör skillnad för samhälle och miljö.

Träffa våra medarbetare

Gillar du variation, utmaningar och samarbete? Som projektingenjör på Preems raffinaderier är du spindel i det stora nätet. Alla medarbetare har olika kunskap och fokus. Men målet är detsamma, att driva projekt från start till mål.

 


Nedan får du möta en av våra medarbetare, processtyrningsingenjören Thomas Dolff

”Preem har fokus på individens kompetensutveckling”


Processtyrningsingenjör Thomas Dolff bidrar till att driftoptimera raffinaderiet i Lysekil med hjälp av avancerad reglerteknik. Det sparar både energi och pengar.

 

Ett studiebesök under studietiden på Chalmers tekniska högskola gjorde att Thomas Dolff fick upp ögonen för Preem. Några år senare, maj 2016, började han som processtyrningsingenjör på företaget. – Vid studiebesöket fick jag träffa mina nuvarande kollegor. Preems fokus på kompetensutveckling och möjligheten att tillämpa reglerteknik inom det kemitekniska området lät intressant – det var det som lockade mig till Preem.


Berätta om din roll!

–Min roll är fylld av både tekniska och kommunikativa utmaningar. Jag arbetar främst med att utveckla styrning av kemitekniska processer, men samtidigt är det också viktigt att jag klarar av att kommunicera ut vikten av det jag gör och förklara hur verktygen används, säger Thomas och fortsätter: – Det handlar om driftoptimering. Den här typen av reglerteknik används ännu inte i så stor utsträckning i processindustrin, bland annat eftersom den är förhållandevis komplex. Men eftersom raffinaderiet är så pass stort finns det också stora möjligheter att spara både energi och pengar med mer avancerad teknik.


Hur ser det ut mer i detalj?

–Om man tänker sig att varje ventil på raffinaderiet styrs av en separat automatisk styrfunktion kallat en PID-regulator, så är mitt jobb att bygga och utveckla en överordnad styrfunktion. Denna får i sin tur de separata automatiska styrfunktionerna att tjäna ett gemensamt syfte – att optimera anläggningsdriften. Den överordnade styrningen baseras på något som kallas MPC, modellbaserad prediktiv styrning, säger Thomas och fortsätter: – Det är väldigt roligt att få tillämpa de kemitekniska kunskaperna jag fått i skolan. Sen tycker jag att det är väldigt kul att det tar tid att bli riktigt bra på jobbet – det sporrar mig.


Hur kan en arbetsdag se ut?

–Ofta jobbar jag med ett projekt över en längre tid. Just nu arbetar jag med utveckling av MPC-styrning för vacuumdestillering men parallellt kan det dyka upp något oplanerat som att driften behöver assistans med ett problem – det kan till exempel vara en PID-regulator som inte fungerar som den ska. Då gäller det att hitta, lösa och sedan kommunicera vad lösningen bestod av. Mitt jobb handlar egentligen om två saker – utveckling och problemlösning.


Vad är det bästa med ditt jobb?

–Vi jobbar alla för samma lag, folk hejar på varandra och det är en väldigt god stämning. Jag tycker om tekniska utmaningar och att Preem har fokus på individens kompetensutveckling.


Information om intervjupersonen

Namn: Thomas Dolff.

Titel: Processtyrningsingenjör.

Utbildning (skola och examensår): Civilingenjör i kemiteknik med fysik, master inom reglerteknik, Chalmers tekniska högskola, examen 2013.

Vad gör du helst på fritiden? ”Jag vandrar med min sambo, flugfiskar med min pappa eller spelar brädspel med mina vänner.”


Här kan du hitta fler filmer och intervjuer med Preems medarbetare:
http://www.preem.se/om-preem/karriar/mot- nagra-av- oss/

Lediga jobb på Preem

Lediga jobb på Preem

Preem jobb: Vill du se vilka jobb vi har just nu?

Preem jobb - En inblick i hur det är att jobba på Preem: 60 omdömen, lediga jobb, 28 löner och kontorsbilder. Läs vad det anställda tycker och få en bättre inblick i Preem som arbetsplats baserat på information som finns publicerat av nuvarande och tidigare anställda på Careereye.se