Jobba på NOVASOL     Happy Company En arbetsgivare som har 4, eller mer, i kategorin ”Trivsel & arbetsmiljö”.     Top Company En arbetsgivare som har 4, eller mer, i genomsnittsbetyg på Careereye.

 
LÄMNA OMDÖME

Överblick

Anställda: 34

Bransch: Resebyrå & Turism

VD: Torbjörn Fredman

Hemsida: {{ CompanyGeneralInfo.CompanyWebsiteDomain }}

 

 

Ta en titt på våra kontorsbilderkontorsbilder, karriärmöjligheterkarriärmöjligheter, lediga tjänsterlediga tjänster och mer nedan!  

Visa mer Visa mindre
Genomsnittsbetyg: {{OverviewData.Stats.Rating | number:1}} / 5
  {{GetBasedOnReviewCountLabel('Baserat på', '{0} omdömen')}}
{{OverviewData.Stats.EnpScore}}%

Rekommenderar arbetsgivaren

{{OverviewData.Stats.ApproveCeoPercentage}}%

Är positiva till VD Torbjörn Fredman

Visa mer Visa mindre
{{criteria.Name}} {{criteria.CriteriaRanging}}  
{{criteria.Name}} {{criteria.CriteriaRanging}}  

Omdömen om NOVASOL

ALLA
KÖN
ÅLDER
 • Kön: {{ review.Gender ? review.Gender : "–" }} Ålder:{{review.Age ? review.Age : "–" }} Ort:{{review.Location ? review.Location : "–" }} Tid som anställd:{{review.LengthOfEmployment ? review.LengthOfEmployment : "–" }}
  Genomsnittsbetyg: {{ review.Rating | number:1 }}/5  
  Varför trivs du?

  "{{review.Plus}}"

  Vad bör förbättras?

  "{{review.Minus}}" "{{review.Minus.substring(0, 15) + '...'}}"

  Visa mer
  {{criteria.CriteriaName}} {{criteria.CriteriaRanging}}  
  {{criteria.CriteriaName}} {{criteria.CriteriaRanging}}  

  Arbetsgivarens kommentar:

  {{comment.UserFirstName}} {{comment.UserSurname}} {{comment.UserJobPosition}}

  "{{comment.ReplyText}}"

  Visa mindre

Karriär på NOVASOL

Om NOVASOL

 

 

Den 28 december 1968 i en källarlokal på Nørrebro i Köpenhamn grundas enmansföretaget Nordisk Ferie. Med hjälp av sju små stugor i Norge ska företagets kunder få möjlighet till en genuin och personlig semester med trygghet, service och kvalitet som ledord.

 

Idag, nästan 50 år senare, har det lilla företaget utvecklats till att bli dagens NOVASOL med över 50 000 semesterbostäder i 28 länder. Skillnaden mellan då och nu är stor - och ändå är de viktigaste principerna och synsätten inom NOVASOL desamma.


Samtidigt som utveckling och förändring är en del av vår vardag är trygghet ett ledord. Såväl för våra gäster och husägare som för våra medarbetare. En del av detta är att vi är en internationell koncern samtidigt som vi har en stark lokal närvaro. Idag består NOVASOL-gruppen av sju varumärken: NOVASOL, dansommer, Cuendet, Happy Home, Friendly Rentals, Ardennes-Etape och Wimdu. Tillsammans förmedlar vi unika semesterbostäder till mer än 2 miljoner gäster per år.


Vi verkar i en bransch där det just nu händer otroligt mycket. Genom årens lopp har NOVASOL varit en ledare och innovatör inom branschen. Detta är något vi vill fortsätta med vilket gör att vi ställer höga krav på oss själva att, genom förändring, fortsätta vara ledare och skapa semesterglädje, möjliggöra unika upplevelser, och bidra till den lokala samhällsutvecklingen.

Jobba hos oss


Semestern är för många årets bästa dagar. Vårt uppdrag på NOVASOL är därför att se till att de blir så bra som möjligt. För att lyckas med detta vill vi att våra medarbetare ska ha årets bästa dagar när de är på jobbet.
 

Count On Me! - vår filosofi

På NOVASOL arbetar vi efter vår filosofi ”Count On Me!”:

"Count On Me! is our company's service promise in which each associate aims to be responsive, be respectful and deliver great experiences to our customers, guests, partners and communities, as well as to each other."


Count On Me! är ett proaktivt arbetssätt där vi alla gör det där lilla extra för att hjälpa varandra och andra - oavsett situation.


En dag på jobbet

Hos NOVASOL är ingen dag den andra lik. Trots snart 50 år i branschen fortsätter vi att växa och förändring är en naturlig del av vår vardag. Löpande skapas nya roller och uppgifter - det finns egentligen inga begränsningar för vad som är möjligt.

Vi är måna om att våra medarbetare ska trivas hos oss. Även om arbetsuppgifterna ibland skulle vara en utmaning, ska det vara roligt att gå till jobbet. Friskvård och bra arbetsmiljö – tillsammans med en bra balans mellan jobb och fritid – är en viktig del av vardagen.
 


NOVASOL i Sverige

I Sverige är vi idag marknadsledare och driver utvecklingen i vår del av branschen. Att hyra ett privatägt semesterhus är en stark uppåtgående trend och i många attraktiva områden bygger vi nu upp nya affärsmodeller med mer service och nya tjänster till våra gäster och husägare.

På vårt svenska huvudkontor i Mölndal arbetar vi i en platt organisation med alltifrån service till marknadsföring och produktutveckling. Vi har även medarbetare i övriga delar av Sverige som arbetar lokalt med antingen service eller som husrådgivare (läs mer under fliken "Jobba som husrådgivare).


Vill du jobba hos oss? Skicka in en spontanansökan!

Vi är alltid intresserade av att knyta duktiga personer till vårt team. Därför är du som är intresserad av att jobba hos oss som husrådgivare, eller i någon annan roll, välkommen att skicka en spontanansökan med CV samt personligt brev hit. Märk din ansökan med "Spontanansökan".


Har du frågor är du välkommen att kontakta oss på 031-304 55 70.

Är du vår nästa husrådgivare?

 

Vi söker husrådgivare över hela Sverige! Är det du?

Vi söker löpande fler säljare/husrådgivare till flera platser över hela Sverige! Som säljare/husrådgivare kommer din huvudsakliga uppgift vara att hitta nya hus för NOVASOL att hyra ut. En del av vårt löfte mot våra gäster är att vi kvalitetssäkrar alla semesterbostäder vilket innebär att du kommer att besöka potentiella uthyrningsobjekt för att dokumentera och teckna avtal med husägare. Innan påbörjat arbete kommer du att genomgå utbildning och erhålla intern certifiering för att på bästa sätt stå redo inför dina kommande utmaningar. Läs mer om tjänsten under "Lediga jobb".


Möt en av våra husrådgivare

Lennart Fredriksson har varit husrådgivare på NOVASOL i mer än 20 år. Hans engagemang och driv i trakterna kring Värmland och Dalsland har gett honom titeln ”NOVASOL-mannen” bland lokalbefolkningen. Det är Lennarts vänliga ansikte du får se vid ett första möte.


"Redan 1989 började jag själv hyra ut lite via en annan stugförmedling, men jag fick inte den beläggning jag önskade. Via en annons såg jag NOVASOL och tog kontakt direkt. Därefter har det bara gått uppåt!.


Efter ett par år frågade grannar och bekanta hur det kunde komma sig att han alltid hade en främmande bil stående utanför hans hus. De hade själva nästan ingen uthyrning alls. Efter att Lennart hade tipsat dem om NOVASOL tänkte han att det kanske fanns mer att hämta ut från samarbetet.


”Just i den vevan öppnades det upp en tjänst som husrådgivare i Dalsland så jag högg direkt”.


"Att vara husrådgivare är mitt bästa arbete någonsin!"

Trots en lång karriär med olika yrken så beskriver Lennart arbetet hos NOVASOL som det bästa någonsin.


”Jag har haft många yrken; kört buss, varit bagare, jobbat på bilprovning, men inget slår arbetsglädjen när jag kan hjälpa husägare med att få gäster från hela världen. Jag kan ge husägaren trygghet, och det är ett väldigt bra stöd från organisationen. Det ska inte kännas som att hoppa från ett flygplan utan fallskärm”.


"En enorm frihet, som samtidigt kräver eget ansvar"

Arbetet med att hjälpa människor att hyra ut sin stuga beskriver Lennart som fritt med stort ansvar:


”Som rådgivare får jag möjlighet att åka runt i vårt vackra land, se vackra platser och höra min egen röst varje dag. Alltså saker som jag tycker om! Det är en enorm frihet, som samtidigt kräver eget ansvar naturligtvis. Ibland kan det vara svårt att få förtroende från en husägare, just eftersom denne ska upplåta sitt privata hus för uthyrning men där ligger också den spännande utmaningen. Att få husägaren att förstå vad vi gör och känna sig trygg med oss. När det lyckas och ett kontrakt skrivs känns det därför väldigt bra”.


"Det kan ha varit första gången jag blev mållös"

Även på ett företag med så många år inom branschen som NOVASOL kan det gå lite fel ibland. Lennart kommer ihåg en situation för ett antal år sedan då han fått slut på avtal och beställt nya från kontoret.


”Jag körde nästan 20 mil för att träffa husägaren. Vi hade haft ett bra samtal och hade tillsammans gått igenom huset och NOVASOL som samarbetspartner. Därefter var det dags att börja gå igenom avtalet och jag tog upp ett för att visa. Till min stora förvåning hade jag då lyckats få 10 avtal på finska! Det kan ha varit första gången jag blev mållös för jag satt helt tyst i ett par sekunder. Nu hade jag tur då jag kunde avtalet utan och innan, så jag och den förstående husägaren lyckades ta oss igenom allt och fylla i det som behövdes. Sedan var allt klart, utan att någon av oss förstod ett ord av vad som stod! I efterhand skickades självklart en svensk version till husägaren så att även denne fick underlag på vad han skrivit under, men det var ett par svettiga minuter där i huset.”


En snöman som inte bara är husrådgivare utan även bagare!

När Lennart inte är ute på vägarna för NOVASOL så är han det för sin egen skull. Två motorcyklar står i garaget som tas fram så fort tillfälle ges. Annars är resande i allmänhet ett stort intresse  - att dyka och åka till solen är något han njuter av.

”Jag får dock säga att jag nog framför allt är en snöman. Skidåkning kan vara det bästa som finns”.


Lite kuriosa är att Lennart inte bara är husrådgivare utan även har en karriär som bagare!

”1988 köpte jag ett bageri i Färgelanda utan att ha bakat en enda bulle förut. Det kan verka galet, men det blev faktiskt väldigt bra till slut. 2002 fick mina semlor utmärkelse som de bästa i västsverige av Semleakademin! Hela tiden har jag bara velat göra det som är roligt, vare sig det handlar om att baka eller något annat. Mitt jobb som husrådgivare har visat sig vara det absolut roligaste, och det är också därför jag är kvar efter 22 år.”

Möt dina framtida kollegor

På NOVASOL har vi en härlig gemenskap. Vi tror på mångfald och att olikheter hjälper företaget framåt. Vi värdesätter också att man tar ansvar för sitt eget arbete samtidigt som man hjälper sina kollegor för att vi tillsammans ska nå våra gemensamma mål. Som ny kommer du att få det stöd du behöver för att komma in i rollen på bästa sätt. Vår filosofi ”Count on me!” gäller mot alla – från gäst och husägare, till partners och kollegor.


Här berättar några av våra medarbetare vad de tycker om att arbeta på NOVASOL

Linda Thelander, på Husägarservice:

"Att jobba på NOVASOL är både roligt och omväxlande. Det är en internationell miljö där man varje dag jobbar med andra språk och kulturer. Vi hjälper våra husägare, utvecklar våra produkter samt assisterar våra gäster. Morgonen startar med att vi kollar igenom vad som kommit in sedan gårdagen och fördelar arbetet. Därefter sätter vi på telefonerna och servar våra husägare, och även gäster, fram till klockan 17.00. Det är viktigt att vi är noggranna eftersom allt ska dokumenteras, och jag är grym på det. Vi har också andra spännande projekt som vi hjälper till med för hela företaget, som exempelvis SEO-arbete (sökmotorsoptimering, red. anm.)."


Sanna Ribba, på Gästservice:

"Varje dag är olik den andra. Dagen startar med att vi går igenom det som kommit in till oss via mail och andra kanaler sedan vi stängde igår. Därefter fördelar vi uppgifterna och kl. 09.00 öppnar vi våra telefoner. Det är underbart att få hjälpa andra och göra något för den viktigaste veckan på året för våra kunder. Boka in kunder till spännande resmål och drömma sig bort är också härligt. Jag hinner med en promenad i friska luften tillsammans med några av mina kollegor innan vi går in i våra fina lokaler igen. Vi har det alltid roligt på kontoret och en bra gemenskap."

Lediga jobb på NOVASOL

Lediga jobb på NOVASOL

NOVASOL jobb: Vill du se vilka jobb vi har just nu?

NOVASOL jobb - En inblick i hur det är att jobba på NOVASOL: 12 omdömen, lediga jobb, 2 löner och kontorsbilder. Läs vad det anställda tycker och få en bättre inblick i NOVASOL som arbetsplats baserat på information som finns publicerat av nuvarande och tidigare anställda på Careereye.se