Jobba på Hemfrid i Sverige

 
LÄMNA OMDÖME

Överblick

Anställda: 2200

Bransch: Övriga företagstjänster

VD: Maria Andersson

Hemsida: {{ CompanyGeneralInfo.CompanyWebsiteDomain }}

 

 

Ta en titt på våra kontorsbilderkontorsbilder, karriärmöjligheterkarriärmöjligheter, lediga tjänsterlediga tjänster och mer nedan!  

Visa mer Visa mindre
Genomsnittsbetyg: {{OverviewData.Stats.Rating | number:1}} / 5
  {{GetBasedOnReviewCountLabel('Baserat på', '{0} omdömen')}}
{{OverviewData.Stats.EnpScore}}%

Rekommenderar arbetsgivaren

{{OverviewData.Stats.ApproveCeoPercentage}}%

Är positiva till VD Maria Andersson

Visa mer Visa mindre
{{criteria.Name}} {{criteria.CriteriaRanging}}  
{{criteria.Name}} {{criteria.CriteriaRanging}}  

Omdömen om Hemfrid i Sverige

ALLA
KÖN
ÅLDER
 • Kön: {{ review.Gender ? review.Gender : "–" }} Ålder:{{review.Age ? review.Age : "–" }} Ort:{{review.Location ? review.Location : "–" }} Tid som anställd:{{review.LengthOfEmployment ? review.LengthOfEmployment : "–" }}
  Genomsnittsbetyg: {{ review.Rating | number:1 }}/5  
  Varför trivs du?

  "{{review.Plus}}"

  Vad bör förbättras?

  "{{review.Minus}}" "{{review.Minus.substring(0, 15) + '...'}}"

  Visa mer
  {{criteria.CriteriaName}} {{criteria.CriteriaRanging}}  
  {{criteria.CriteriaName}} {{criteria.CriteriaRanging}}  

  Arbetsgivarens kommentar:

  {{comment.UserFirstName}} {{comment.UserSurname}} {{comment.UserJobPosition}}

  "{{comment.ReplyText}}"

  Visa mindre

Karriär på Hemfrid i Sverige

En schysst arbetsplats

 

Vi har ett tydligt mål – det är att vi vill vara branschens bästa arbetsgivare. Vi arbetar för att Hemfrid ska vara en attraktiv och utvecklande arbetsgivare med engagerade medarbetare. Som tjänsteföretag är våra medarbetare vår främsta tillgång och en förutsättning för att vår verksamhet ska växa.


Har du ledarerfarenhet och trivs i en snabbrörlig organisation? Då kanske jobbet som ledare på Hemfrid är något för dig! Bra ledarskap och engagemang är viktiga komponenter i Hemfrids fortsatta tillväxt. Vi strävar efter att vara ett företag där man kan utvecklas i sitt arbete och har möjlighet att påverka. Vi sitter i moderna lokaler nära Mariatorget i centrala Stockholm.


Vill du hellre vara ute hos kund och hjälpa dem att få en stressfri vardag, så har vi tjänster bland annat som hemstädare, flyttare, fönsterputsare och barnpassare. Vi har en vision om att höja statusen för städyrket och bygga mer stolthet, det tror vi gynnar både våra medarbetare, kunder och branchen i stort. Som ett led i det arbetet har vi startat Hemfridsakademin och utökat våra utbildningssatsning internt. Eftersom en stor del av våra medarbetare har utländsk bakgrund så erbjuder vi utbildning i svenska. Det stärker medarbetarnas position, inte bara på Hemfrid utan även på den svenska arbetsmarknaden i stort. 

Alla som arbetar på Hemfrid får:

 • Kollektivavtal
 • Ansvarsförsäkringar
 • Internutbildning
 • Arbetskläder
 • Friskvårdsbidrag

Medarbetare


 

Jag ville vara självständig

Alejandra kom till Sverige från Bolivia 2006. När hon kom till Sverige var hon fast besluten om att börja studera och skaffa sig en karriär. Problemet var detsamma som för många andra; hur skulle hon få ihop studierna med livet som småbarnsförälder. Lösningen kom när en vän introducerade henne för Hemfrid och hon började jobba deltid.
-Det var jätteviktigt för mig. Jag hade studielån, men då räckte det inte. Jag ville vara självständig och dela på försörjningen med min man, klara av min egen del så att vi var jämställda.

Alejandra hade bara bott i Sverige i två år när hon började på Hemfrid. Samtidigt pluggade hon svenska på SFI och naturvetenskap på Komvux.
-Det var så flexibelt, jag kunde bestämma vilka dagar jag skulle jobba. Det löste hela min situation – jag fick ihop skola, jobb, hämtningar och lämningar." 

Tack vare ett bra högskoleprov kom Alejandra in på en utbildning på Karolinska Institutet. Idag jobbar hon som biomedicinsk analytiker på immunologen på Karolinska i Solna. På frågan hur man lyckas på så kort tid i ett nytt land så svarar hon;
-Fundera ordentligt och ta reda på vad du vill göra. Då finns kartan där, det är bara att följa den.

 

Namn: Alejandra Lopez, 33 år
Roll på Hemfrid: Tidigare Hemfridare
Familj: Två döttrar
Intressen: Odling, klättring, resor.

------------

Fönsterputsning är en konst

Innan Gabriela flyttade till Sverige utbildade hon sig till läkare. Hon hann gå tre år på läkarlinjen innan hon bestämde sig för att flytta och lämna hela sitt liv i hemlandet.
-Det är sådana beslut man tar när man är ung. Men jag är väldigt nöjd med det beslutet.


Gabriela hamnade till slut i Sverige.
-Sverige är frihet. Svenskar har mycket respekt.

Nu jobbar hon på Hemfrid med flera olika arbetsuppgifter. Men hon började som fönsterputsare och det finns en speciell kärlek mellan Gabriela och fönsterputs.
-Fönsterputsning är som att måla. Man gör rutan så ren att det nästan inte ser ut som att det finns en ruta där."


Hon gillar i stort sett allt med Sverige. Men hon saknar maten i sitt hemland.
-Jag saknar frukterna och grönsakerna som finns där. Min favoritfrukt heter pakai och ser ut som en banan, fast den är grön. Den är väldigt söt och god.


Gabriela har inga planer på att ta upp sina studier igen, dels för att hon skulle behöva börja om med utbildningen här i Sverige och dels för att hon trivs så bra med sitt jobb på Hemfrid.


Idag är Gabriela, sedan 3 år tillbaka, gift med Ludmilla som kommer från Lettland. När Gabriela inte jobbar promenerar hon gärna eller går på bio. Favoritgenren är tecknat.
-Tecknat har allt. Action, romantik. Allt man vill ha. Ice age-filmerna är mina favoriter, dem och Shrek.


I framtiden vill Gabriela fortsätta jobba. Hon ser också fram emot att skaffa barn och att resa tillbaka till Bolivia där hon kan föra samman Ludmilla med hennes familj.
-Jag vill semestra där men sen komma tillbaka till Sverige. Jag vill nog inte leva där idag.

Namn: Gabriela Murillo, 33 år
Roll på Hemfrid: Fönsterputs och flyttstädning 
Familj: Fru
Intressen: Träna, promenera, bio

------------

En fördel att både kunna läsa SFI och arbeta

Alpha Mpalanga är  från Kinshasa i Kongo. I hemlandet studerade hon internationell handel, jobbade som lärare i redovisning på gymnasienivå och precis innan hon flyttade till Sverige arbetade hon på ett oljebolag.
-Jag pluggade och jobbade med det för att jag tycker om att träffa folk från olika länder", säger hon


I Kongo hann Alpha både få en dotter och träffa sitt livs kärlek. Problemet var bara att han bodde i Sverige. Därför valde Alpha 2013 att ta med sin dotter och lämna livet i Kinshasa för att börja om i Stockholm. Direkt efter flytten började hon bli rastlös och bestämde sig för att antingen hitta ett jobb eller plugga svenska. Lösningen blev ett jobb på Hemfrid. Där fick hon tid att plugga på SFI och jobba samtidigt. 
-Det var en kompis som tipsade om att man kunde göra så om man jobbade på Hemfrid.

Jobbet på Hemfrid är något hon trivs med väldigt mycket.
-Jobbet gör mig stolt eftersom att jag får hjälpa människor. Jag tycker om bemötandet från kunder och chefer.

Alpha har en morbror som är pastor och har därför religionen med sig sedan barnsben. Hon är volontär i Södermalmskyrkan och har därifrån, och från jobbet på Hemfrid, fortsatt att träffa folk från olika länder och kulturer vilket är precis vad hon vill. När man träffar så mycket folk från olika länder menar Alpha att det är viktigt med språk.
-Språk är en makt som öppnar många vägar för mig och vägar till mig." 

Som tur är så är Alpha både intresserad och duktig på språk och det tar inte lång tid innan hon lär sig nya om hon bara vill. Listan på språk som Alpha kan är imponerande. Bland annat kan hon svenska, franska, swahili och engelska. 

När hon inte jobbar så spenderar hon mycket tid i kyrkan och lagar också gärna mat. Den kongolesiska fiskrätten Makayabu, som är en rätt gjord på torkad och saltad Tilapia, är favoriten. Till det serveras helst Fufu som också är en centralafrikansk rätt. De två framtidsdrömmar som väger tyngst hos Alpha idag är att en dag lära sig kinesiska och så vill hon bli akutsjuksköterska.
-Det har varit en dröm sedan jag var barn att bli läkare så att bli akutsjuksköterska skulle kännas kul!

 

Namn: Alpha Mpalanga, 31 år
Roll på Hemfrid: Hemfridare 
Familj: Mamma, pappa, 3 systrar, 1 bror, man, dotter
Intressen: Laga mat, rida, språk

Hållbarhet

 

Vi arbetar ständigt för att på ett innovativt och engagerat sätt erbjuda den bästa servicen inom hushållsnära tjänster och vara en förbild i branschen. De värdeord som vi jobbar efter och som guidar vår verksamhet är: nytänkande, kunniga, med ett stort hjärta.De senaste åren har nya drivkrafter i samhället vuxit fram. Hållbarhet och ansvar har blivit allt viktigare för både kunder och medarbetare vilket det ställer högre krav på oss som företag. Det tycker vi är positivt och gör oss ännu mer motiverade att satsa på mer hållbara tjänster i hemmet. Vi vill fortsätta göra goda affärer och därför är hållbarhet en viktig utgångspunkt. Vi i är stolta över det vi gör idag, men strävar efter att hela tiden bli ännu bättre.

 


För att förtydliga vår ambition om att vara det schyssta bolaget och möta förväntningarna på exempelvis hållbarhet togs en Hållbarhetspolicy och ett strategiskt ramverk för vårt hållbarhetsarbete fram 2016. Det ger våra medarbetare vägledning i hur vi levererar våra tjänster på ett ansvarsfullt sätt och vilka krav vi ska ställa på våra leverantörer. Vårt hållbarhetsarbete innefattar 5 strategiska områden där vi som leverantör ska vara:

 

För kund - en problemlösare i vardagen
För medarbetare - en schysst arbetsgivare
För miljön - ett klimatsmart företag
För samhället - en jobbskapare, integratör och jämställdhetsfrämjare
För branschen - en långsiktig och ansvarsfull aktör.

 

Filmer från Hemfrid

 

 

 

 

 

 

Lediga jobb på Hemfrid i Sverige

Lediga jobb på Hemfrid i Sverige

Hemfrid i Sverige jobb: Vill du se vilka jobb vi har just nu?

Hemfrid i Sverige jobb - En inblick i hur det är att jobba på Hemfrid i Sverige: 10 omdömen, 14 lediga jobb, 2 löner och kontorsbilder. Läs vad det anställda tycker och få en bättre inblick i Hemfrid i Sverige som arbetsplats baserat på information som finns publicerat av nuvarande och tidigare anställda på Careereye.se