Jobba på Forsen     Happy Company En arbetsgivare som har 4, eller mer, i kategorin ”Trivsel & arbetsmiljö”.

 
LÄMNA OMDÖME

Överblick

Anställda: 180

Bransch: Bygg & anläggning

VD: Bengt Johansson

Hemsida: {{ CompanyGeneralInfo.CompanyWebsiteDomain }}

 

 

Ta en titt på våra kontorsbilderkontorsbilder, karriärmöjligheterkarriärmöjligheter, lediga tjänsterlediga tjänster och mer nedan!  

Visa mer Visa mindre
Genomsnittsbetyg: {{OverviewData.Stats.Rating | number:1}} / 5
  {{GetBasedOnReviewCountLabel('Baserat på', '{0} omdömen')}}
{{OverviewData.Stats.EnpScore}}%

Rekommenderar arbetsgivaren

{{OverviewData.Stats.ApproveCeoPercentage}}%

Är positiva till VD Bengt Johansson

Visa mer Visa mindre
{{criteria.Name}} {{criteria.CriteriaRanging}}  
{{criteria.Name}} {{criteria.CriteriaRanging}}  

Omdömen om Forsen

ALLA
KÖN
ÅLDER
 • Kön: {{ review.Gender ? review.Gender : "–" }} Ålder:{{review.Age ? review.Age : "–" }} Ort:{{review.Location ? review.Location : "–" }} Tid som anställd:{{review.LengthOfEmployment ? review.LengthOfEmployment : "–" }}
  Genomsnittsbetyg: {{ review.Rating | number:1 }}/5  
  Varför trivs du?

  "{{review.Plus}}"

  Vad bör förbättras?

  "{{review.Minus}}" "{{review.Minus.substring(0, 15) + '...'}}"

  Visa mer
  {{criteria.CriteriaName}} {{criteria.CriteriaRanging}}  
  {{criteria.CriteriaName}} {{criteria.CriteriaRanging}}  

  Arbetsgivarens kommentar:

  {{comment.UserFirstName}} {{comment.UserSurname}} {{comment.UserJobPosition}}

  "{{comment.ReplyText}}"

  Visa mindre

Karriär på Forsen

Om Forsen

 

Vi bygger inte hus och anläggningar själva. Men vi tänker ut hur man bäst gör det. Allra helst tillsammans med våra kunder och partners.

När Forsen Projekt och Bygg-Fast slog ihop verksamheterna i december 2014 tog vi ett stort steg mot att bli Sveriges tankeledande projektledningsföretag. Kunskaperna, erfarenheterna och nytänkandet hos våra ca 180 medarbetare innebär att vi idag har kompetens i byggprocessens alla led. Vi bygger inte hus och anläggningar själva. Men vi tänker ut hur man bäst gör det. Allra helst tillsammans med våra kunder och partners.

 

90 procent av våra medarbetare är civil- eller högskoleingenjörer, främst inom samhällsbyggnad eller väg- och vattenbyggnad. Men vi har även arkitekter och lantmätare bland våra anställda. Vår bredd och vår storlek gör att vi kan bemanna alla typer av projekt, och vi har även ett stort antal underkonsulter som är knutna till Forsen sedan många år.

 

Vi är specialiserade på kvalificerad projekt- och byggledning inom framför allt hus, anläggning och bostad. Och vi är något av experter på delad entreprenad – det som ibland kallas för Construction Management (CM).

 

Nästan 40 procent av våra medarbetare är kvinnor och medelåldern knappt 44 år. Vi lägger stor vikt vid att ha en bra mix av engagerade medarbetare, som alla är delaktiga för att nå våra affärsmål. Och tre år i rad har vi fått en bekräftelse på att vår HR-strategi är framgångsrik, genom att knipa en plats på Great Place to Work Institutes lista över Sveriges Bästa Arbetsplatser.

 

Hela vår verksamhet är certifierad enligt ISO 9001 (kvalitet) och ISO 14001 (miljö). Forsen har kontor i Stockholm (huvudkontor), Uppsala, Linköping, Göteborg, Halmstad, Helsingborg och Malmö. Våra kunder är främst kommersiella och offentliga fastighetsägare samt större hyresgäster och hotell.

Hos oss blir det annorlunda

Mänskligare, vänligare och mer komplext - det är Forsen

 

Vi pratar ofta om att "Hos oss blir det annorlunda" och så är det faktiskt. Lite trevligare, mycket roligare och mer omtänksamt. Mänskligare, vänligare och mer komplext. Lite mer levande, lite mer proaktivt och mycket mer inkluderande.

 

Att göra det vi gör, kan man göra hos andra företag, men att göra det med våra värderingar, vår mångfald av medarbetare och vår kultur som ramverk, det är det som gör oss annorlunda och som har bidragit till våra utmärkelser som en av Sveriges Bästa Arbetsplatser.

Möt några av våra medarbetare

Här får du möta två av våra medarbetare som berättar varför de trivs så bra på Forsen.
 

Lars-Erik Segerström - Kalkylator - Hus

Lars-Erik, varför gillar du ditt jobb?

"Det är en väldigt stor variation på de projekt jag är involverad i, både de jag kostnadsbedömer i tidiga skeden och i de jag deltar i produktion. Allt från nybyggnad av shoppinggallerior, datahallar, kontorskomplex och idrottshallar till ombyggnader/renoveringar av sjukhus, järnvägsstationer, operahus, hotell, lagerlokaler och soprum, samt kombinationer av alla dessa. I många fall finns det bara någon skiss från en arkitekt att utgå från och då måste olika lösningar, där kreativitet blandad med erfarenhet, tas fram för att kunna bygga projektet i text och omvandla det till kronor, euro, pund eller dollar."

Vad är det bästa med att jobba på Forsen?

"Det finns en öppenhet samt en stor vilja att alltid hjälpa varandra med kunskap och erfarenhet och till det mycket prestigelöshet."

 

Lina Ahlgren - Projektledare - Hus

Lina, varför gillar du ditt jobb?

"Att få följa ett ”bygge” från idé till fullt färdig byggnad gör att arbetsuppgifterna är omväxlande och utmanande hela tiden. Jag gillar att vara spindeln i nätet och tycker om att planera, styra/leda gruppen mot ett gemensamt mål. Ibland är det inte alltid lätt att leda alla. Då krävs det lyhördhet, lite finurlighet och en gnutta envishet."

 

Hur ser en arbetsdag ut för dig?

"Tidig morgon på kontoret med bara kaffet som sällskap, förbereder inför möte (bygg-, projekterings-, hyresgästmöte), frukost vid 9 med kollegorna. Möte mellan 10-12, protokollskrivning, svara på mail, utreda punkter från mötet. Eventuellt ett besök på ett bygge på eftermiddagen för att gå igenom ett problem eller frågeställning. Vissa dagar innebär fler möten och besök på arbetsplatser och vissa dagar innebär mer kontorsarbete med granskning av ritningar, ekonomiuppföljning eller dyl. Det är omväxlande och sällan långtråkigt."

Klicka här om du vill läsa fler berättelser från våra medarbetare.

Great place to work!

 

Sveriges 11:e bästa arbetsplats 2017!

Ett jobb hos oss liknar inte något annat jobb du haft. Det är utmanande. Det är inspirerande. Och du kommer att bli stolt. För oavsett vad du jobbar med hos oss blir du en del i någonting viktigt.

 

På Forsen hyllar vi olikhet, kreativitet, omtänksamhet och annat som gör det roligt att gå till jobbet. Det har bidragit till att vi för tredje året i rad utsetts till en av Sveriges bästa arbetsplatser 2017, enligt Great Place to Work.

Lediga jobb på Forsen

Lediga jobb på Forsen

Forsen jobb: Vill du se vilka jobb vi har just nu?

Forsen jobb - En inblick i hur det är att jobba på Forsen: 31 omdömen, lediga jobb, 7 löner och kontorsbilder. Läs vad det anställda tycker och få en bättre inblick i Forsen som arbetsplats baserat på information som finns publicerat av nuvarande och tidigare anställda på Careereye.se