Forsen          

Kunskaper, erfarenhet och nytänkandet hos våra ca 180 medarbetare innebär att Forsen har kompetens i byggprocessens alla led. Vi bygger inte hus och anläggningar själva. Men vi tänker ut hur man bäst gör det. Allra helst tillsammans med våra kunder och partners.

Huvudkontor:101 24, Stockholm, Kungsgatan 49, 5tr,
Omsättning / vinst %: 202 MSEK/4%  
2013: 202 MSEK / 4%
2012: 206 MSEK / 4%
Vinst Förlust
Bransch:Bygg & anläggning Hemsida:
Antal anställda är nu:
+ Lägg till omdöme
Överblick
4.1 Genomsnittsbetyg
         

Jobba på Forsen

Baserat på 30 omdömen

          Karriär & utveckling
          Kultur & värderingar
          Trivsel & arbetsmiljö
          Jobb/Fritid-balans
          Ledning & chefer
          Lön & förmåner
{{companyRating}}%

Rekommenderar denna arbetsgivare

Baserat på {{reviews.length}} omdömen

Följ Forsen i sociala medier

En inblick i hur det är att jobba på Forsen. Omdömen, betyg, löner, kontorsbilder och lediga jobb på Forsen. Publicerat av anställda och tidigare anställda på Careereye.se

Great Place to Work

Sveriges 12:e bästa arbetsplats 2016!

Hos oss blir det annorlunda!

Ett jobb hos oss liknar inte något annat jobb du haft. Det är utmanande. Det är inspirerande. Och du kommer att bli stolt. För oavsett vad du jobbar med hos oss blir du en del i någonting viktigt. På Forsen hyllar vi olikhet, kreativitet, omtänksamhet och annat som gör det roligt att gå till jobbet. Det har bidragit till att vi återigen utsetts till en av Sveriges bästa arbetsplatser 2016, enligt Great Place to Work.

Våra medarbetare

Arber Dervishi  Projektledare – Hus

Arber, varför gillar du ditt jobb?

Det är väldigt roligt, spännande och utvecklande! Jag lär mig något nytt varje dag tack vare de varierande projekt jag har och inte minst från mina fantastiska arbetskollegor som har en sån bred kompetens. Mitt arbete är omväxlande, ena stunden är jag ute på fältet i ”verkligheten” och får handskas med kluriga och intressanta frågor, andra stunden på kontoret där jag kan bearbeta dessa i ett lugnare tempo. Att få vara med och påverka olika beslut i projekten samt bidra till förbättringar i samhället känns väldigt bra.

Vad får dig att trivas på Forsen?

På Forsen är man mån om sina medarbetare och det syns tydligt, inte minst på de förmåner som finns tillgängliga. Det är jätteviktigt att man har en bra relation till sina kollegor och chefer, vilket jag absolut känner att jag har på Forsen. Jag har väldigt bra kollegor och vi har en härlig sammanhållning på kontoret. Vi stöttar varandra och detta kombineras gärna med ett avslappnat klimat där även andra diskussioner utanför jobb är välkomna. Förutom på det enskilda kontoret, är gemenskapen bra även de olika kontoren emellan. Det som bidrar är bl.a. konferenserna och vårt intranät, vilket uppskattas och stärker banden. Och självklart trivs jag med mitt yrke som är så varierande och spännande! 

Lina Ahlgren – Projektledare – Hus

Lina, varför gillar du ditt jobb?

Att få följa ett ”bygge” från idé till fullt färdig byggnad gör att arbetsuppgifterna är omväxlande och utmanande hela tiden. Jag gillar att vara spindeln i nätet och tycker om att planera, styra/leda gruppen mot ett gemensamt mål. Ibland är det inte alltid lätt att leda alla. Då krävs det lyhördhet, lite finurlighet och en gnutta envishet.

Hur ser en arbetsdag ut för dig?

Tidig morgon på kontoret med bara kaffet som sällskap, förbereder inför möte (bygg-, projekterings-, hyresgästmöte), frukost vid 9 med kollegorna.

Möte mellan 10-12, protokollskrivning, svara på mail, utreda punkter från mötet. Eventuellt ett besök på ett bygge på eftermiddagen för att gå igenom ett problem eller frågeställning.

Vissa dagar innebär fler möten och besök på arbetsplatser och vissa dagar innebär mer kontorsarbete med granskning av ritningar, ekonomiuppföljning eller dyl. Det är omväxlande och sällan långtråkigt.

Peder Stenström – Upphandlare – Hus

Peter, vad är det bästa med att jobba på Forsen?

Det som jag verkligen uppskattar med att arbeta på Forsen är möjligheten till ett fritt arbete. Jag får arbeta enskilt direkt mot kund och har ett stort förtroende av Forsen för att agera varumärkesbildande och bidra med mertjänster för kundens bästa.

Detta leder till att även om det kan bli långa projekt så blir aldrig en dag lik den andra, möjligheterna till nya uppdrag inom uppdraget är oändliga och stoppas bara av din egen möjlighet och erfarenhet att erbjuda förbättringsåtgärder till kunden.

Vi lever verkligen i en värld där kundens bästa blir vår fokus.

I rollen som upphandlare får jag också möjligheten att delta i betydligt fler projekt än många andra vilket ytterligare leder till att jag hela tiden får vara med att arbeta fram nya lösningar, vilket naturligtvis också ger mig en naturlig utmaning att utveckla mig själv i mitt eget kunnande.

Det är helt enkelt en rolig utmaning att gå till arbetet varje dag då du inte vet vad som kommer hamna i ditt knä och för mig är det bästa som ett arbete kan locka med.

Om Forsen

Vi bygger inte hus och anläggningar själva. Men vi tänker ut hur man bäst gör det. Allra helst tillsammans med våra kunder och partners.

När Forsen Projekt och Bygg-Fast slog ihop verksamheterna i december 2014 tog vi ett stort steg mot att bli Sveriges tankeledande projektledningsföretag. Kunskaperna, erfarenheterna och nytänkandet hos våra ca 180 medarbetare innebär att vi idag har kompetens i byggprocessens alla led. Vi bygger inte hus och anläggningar själva. Men vi tänker ut hur man bäst gör det. Allra helst tillsammans med våra kunder och partners.

90 procent av våra medarbetare är civil- eller högskoleingenjörer, främst inom samhällsbyggnad eller väg- och vattenbyggnad. Men vi har även arkitekter och lantmätare bland våra anställda. Vår bredd och vår storlek gör att vi kan bemanna alla typer av projekt, och vi har även ett stort antal underkonsulter som är knutna till Forsen sedan många år.

Vi är specialiserade på kvalificerad projekt- och byggledning inom framför allt hus, anläggning och bostad. Och vi är något av experter på delad entreprenad – det som ibland kallas för Construction Management (CM).

Ett av de områden där vi har spetskompetens är inom vård och omsorg, där det krävs en särskild förståelse för slutkunden – det vill säga patienterna. Vi kallar det erbjudandet för Forsen Care.

Nästan 40 procent av våra medarbetare är kvinnor och medelåldern knappt 44 år. Vi lägger stor vikt vid att ha en bra mix av engagerade medarbetare, som alla är delaktiga för att nå våra affärsmål. Och 2015 fick vi en bekräftelse på att vår HR-strategi har varit framgångsrik, då Forsen utnämndes till Sveriges åttonde bästa arbetsplats av Great Place to Work Institute.

Hela vår verksamhet är certifierad enligt ISO 9001 (kvalitet) och ISO 14001 (miljö). Forsen har kontor i Stockholm (huvudkontor), Uppsala, Göteborg, Halmstad, Helsingborg och Malmö. Våra kunder är främst kommersiella och offentliga fastighetsägare samt större hyresgäster och hotell.

Omdömen om Forsen

Lägg till ett omdöme om Forsen

 • Omdöme om Forsen från en anställd (36 - 45 år)

            — 2 månader sedan
  Plus:Bra lön.
  Minus:Dåligt chefskap.
 • Omdöme om Forsen från en anställd (36 - 45 år)

            — 2 månader sedan
  Plus:Lön & anställningsförmåner.
  Minus:Som anställd förväntas att man lever upp till företagets ledord respekt, engagemang & produktivitet. Dock har cheferna själva svårt att uppfylla respekt & engagemang för sina anställda.
 • Omdöme om Forsen

            — 2 månader sedan
  Plus:Bra förmåner.
  Minus:Chefer som inte har någon kompetens att leda. Lovar mycket men håller lite både till anställda och kunder.
 
{{salaryList.length}} Löner

Löner på Forsen

Jobbtitel
Genomsnittslön
Löneintervall (lägst till högst)
 
eller

Registrera dig att ta del av alla omdömen och löneinformationen

{{salary.Count}} löner i {{salary.Location}}

{{salary.AverageAmountString}} {{salary.Currency}}/{{salary.Period}}

{{salary.MinAmountString}} {{salary.MaxAmountString}}
Återstående löner är låsta

Logga in eller registrera dig nu för att ta del av alla löner

Logga in via e-post eller

Följ Forsen i sociala medier

Careereye.se har 7 löner, bonusar, provision och lönestatistik på Forsen - publicerat anonymt från anställda och tidigare anställda. Läs vad de anställda tjänar på Forsen och jämför lön.

24 Lediga jobb

Jobb på Forsen

Din sökning:

Bransch:

Forsen jobb, lönestatistik, omdömen och annan jobbinformation om Forsen. Sök lediga Forsen jobb på Careereye.se

30 Omdömen

Omdömen om Forsen

{{mainRating}} 4.1

Baserat på {{reviews.length}} omdömen

          Karriär & utveckling
          Kultur & värderingar
          Trivsel & arbetsmiljö
          Jobb/Fritid-balans
          Ledning & chefer
          Lön & förmåner

Filtrera omdömen

Kön:
Ålder:
{{companyRating}}%

Rekommenderar denna arbetsgivare

Baserat på {{reviews.length}} omdömen

{{ceoRating}}%

Är positiva till VD

Bengt Johansson

VD på Forsen sedan 2011

Careereye.se har 30 omdömen och betyg om Forsen - publicerat anonymt från anställda och tidigare anställda. Läs vad de anställda tycker om att jobba på Forsen och få en bättre inblick i arbetsplatsen.

 
eller

Registrera dig att ta del av alla omdömen och löneinformationen

Betyg: {{model.Rating}}
  {{model.DateCreated}} {{model.JobTitle}} {{model.Gender}} , {{model.Age}} {{model.Location}} {{model.Employment}} {{model.LengthOfEmployment}}
{{criteria.CriteriaName}}  
{{criteria.CriteriaName}}  
{{model.CeoApproveRating.Name}}
{{model.CompanyApproveRating.Name}}

{{model.Title}}

Plus:{{model.Plus}}
Minus: {{model.Minus}}
Lägg till svar från arbetsgivare
{{model.errorsMessages.Text.ErrorMessage}}
Avbryt

Svar från arbetsgivare: {{reply.ReplyText}}

{{reply.DatePosted}}

Redigera Ta bort
{{reply.errorsMessages.Text.ErrorMessage}}
Avbryt
Återstående omdömen är låsta

Logga in eller registrera dig för att ta del av alla löner

Logga in via e-post eller

Lägg till ett omdöme om Forsen

 
9 Bilder

Bilder från Forsen

Hur ser kontoret på Forsen ut? Få en inblick och se bilder och kontorsbilder inifrån som publicerats anonymt av anställda och tidigare anställda samt arbetsgivaren Forsen på Careereye.se