Jobba på CGI Sverige

 
LÄMNA OMDÖME

Överblick

Anställda: 3800

Bransch: Data & IT

VD: Pär Fors

Hemsida: {{ CompanyGeneralInfo.CompanyWebsiteDomain }}

 

 

Ta en titt på våra kontorsbilderkontorsbilder, karriärmöjligheterkarriärmöjligheter, lediga tjänsterlediga tjänster och mer nedan!  

Visa mer Visa mindre
Genomsnittsbetyg: {{OverviewData.Stats.Rating | number:1}} / 5
  {{GetBasedOnReviewCountLabel('Baserat på', '{0} omdömen')}}
{{OverviewData.Stats.EnpScore}}%

Rekommenderar arbetsgivaren

{{OverviewData.Stats.ApproveCeoPercentage}}%

Är positiva till VD Pär Fors

Visa mer Visa mindre
{{criteria.Name}} {{criteria.CriteriaRanging}}  
{{criteria.Name}} {{criteria.CriteriaRanging}}  

Omdömen om CGI Sverige

ALLA
KÖN
ÅLDER
 • Kön: {{ review.Gender ? review.Gender : "–" }} Ålder:{{review.Age ? review.Age : "–" }} Ort:{{review.Location ? review.Location : "–" }} Tid som anställd:{{review.LengthOfEmployment ? review.LengthOfEmployment : "–" }}
  Genomsnittsbetyg: {{ review.Rating | number:1 }}/5  
  Varför trivs du?

  "{{review.Plus}}"

  Vad bör förbättras?

  "{{review.Minus}}" "{{review.Minus.substring(0, 15) + '...'}}"

  Visa mer
  {{criteria.CriteriaName}} {{criteria.CriteriaRanging}}  
  {{criteria.CriteriaName}} {{criteria.CriteriaRanging}}  

  Arbetsgivarens kommentar:

  {{comment.UserFirstName}} {{comment.UserSurname}} {{comment.UserJobPosition}}

  "{{comment.ReplyText}}"

  Visa mindre

Karriär på CGI Sverige

Om oss


 

CGI är Sveriges ledande IT-tjänsteföretag

CGI grundades 1976 och har idag 70 000 medarbetare på 400 kontor i över 40 länder. I Sverige arbetar cirka 4 000 medarbetare på ett 30-tal kontor över hela landet. På så sätt skapar vi en lokal närvaro och kan samtidigt dra nytta av globala resurser och global leveranskapacitet.

CGI:s kontinuerliga tillväxt är ett bevis på våra kunders förtroende för oss och på engagemanget hos våra medarbetare. På CGI känner vi ägarskap och vi tar ansvar. Det är därför en majoritet av oss är delägare i CGI.

Vi är helhetsleverantören med de globala resurserna, branschexpertisen, stabiliteten och de engagerade experterna som behövs, för att uppnå resultat. Vi har under de senaste tio åren haft en genomsnittlig kundnöjdhet på drygt 9 av 10, vilket är ett fint bevis på vårt engagemang för våra kunder.
 

På CGI i Sverige ger vi våra medarbetare stor frihet i hur de vill planera och arbeta med sina karriärer. Här berättar Johan och Johanna lite om hur de kom in på CGI och hur det är att göra karriär hos oss.
 


Tror du att CGI kan vara rätt arbetsgivare för dig? Klicka i så fall på den blå knappen "Lediga jobb" nedan för att se vilka lediga tjänster vi har just nu. 

Visste du att...


 

Visste du att ...

 • CGI har i flera år kommit högt upp på Universums årliga lista över Nordens mest attraktiva arbetsgivare. Dessutom har CGI Sverige certifierats som Top Employer, för tredje året i rad.
   
 • 4 av de 5 världsledande aktörerna inom flygsektorn, och 5 av de 10 mest trafikerade flygplatserna i Europa använder våra IT-lösningar.
   
 • Det är vi som ligger bakom eFrikort, som automatiserar och digitaliserar högkostnadsskyddet i landstingen.
   
 • Vi har fått flera globala utmärkelser för våra innovativa lösningar inom utilityområdet.
   
 • Vi möjliggör trådlös kommunikation i världens största underjordsgruva för järnmalm. Vår lösning stöttar där gruvautomation och fjärrlastning på mer än 40 mil väg, under jord.
   
 • Svenska tjänstepensioner, till ett värde av ca. 2 000 miljoner kronor, betalas ut varje månad med hjälp av våra system.
   
 • Våra lösningar används av fler än 1 000 organisationer inom hälso- och sjukvård. Tillsammans hjälper de över 195 miljoner människor över hela världen.
   
 • Inom vården får över 80 miljoner vårdtagare i Europa och USA sin information från portaler som vi har utvecklat.
   
 • Vårt flygunderhållssystem Fenix hjälper till att effektivisera underhållsarbetet och säkerställa flygsäkerheten för Flygvapnets Gripen-plan, helikoptrar och obemannade luftfarkoster.
   
 • Vi producerar var fjärde elektronisk faktura som skickas till privatpersoner i Sverige.
   
 • Vi har designat och byggt 11 av de 17 centrala energimarknadssystemen som finns i världen idag.
   
 • Vår eID-tjänst används för inloggningar och underskrifter till Skatteverkets e-tjänster, bland annat e-deklaration.
   
 • Vi har levererat system för vädersatellitdata, till nytta för 3 miljarder människor runt om i världen.
   
 • Våra system hanterar runt en miljon svenska löner varje månad.
   
 • Vi levererar hela affärsprocesser för kort- och banktjänster med bland annat fler än 1,2 miljarder bensinkortstransaktioner årligen.
   
 • Vi hjälper drygt 250 av Sveriges kommuner, och över 100 myndigheter med olika typer av IT-tjänster.

 


Tror du att CGI kan vara rätt arbetsgivare för dig? Klicka i så fall på den blå knappen "Lediga jobb" nedan för att se vilka lediga tjänster vi har just nu. 

Våra medarbetare

Våra medarbetare

Vi kallar medarbetarna för medlemmar för att understryka att alla inom CGI erbjuds att bli ägare i bolaget genom vårt aktieköpsprogram. Som ägare har medlemmarna möjlighet att delta i företagets utveckling, utmaningar och belöningar som ingår när man bygger upp ett företag i världsklass, exempelvis genom att ta del av företagets vinstdelningsprogram.

Medlemmarna uppmuntras dessutom att medverka till kontinuerlig förbättring av sin arbetsmiljö och tillfredsställelse genom att dela med sig av sina idéer och förslag. Och de har rätt till information. Därför informerar vi regelbundet om sådant som rör företaget, våra kunder, medlemmar och aktieägare.

Den här ägandementaliteten ingår i alla aspekter av våra ledningsprinciper och ger medlemmarna frihet att främja sina karriärer, fatta beslut i kundernas bästa intresse och känna tillfredsställelsen med ett väl utfört arbete.

CGI banar väg för samhällets digitala transformation

Har du någon gång e-deklarerat via Skatteverket, eller kanske använt Lisebergs egen app? Då har du stött på tekniska lösningar från CGI – förmodligen utan att veta om det. Med bred teknisk kompetens bidrar CGI till en väl fungerande samhällsinfrastruktur. Läs artikeln
 

”Mitt fokus är att vara bryggan mellan affären och IT”

Stort bolag ger stora möjligheter. Det menar Rudy Kyrönlahti som arbetar på CGI. Han är bryggan mellan affären och IT där hans specialistkunskap är värdefull för kunden. Läs artikeln
 

”CGI satsar på projekt som gör gott för samhället”

"Under min tid här har jag provat på en mängd olika roller och uppdrag innan jag blev Engagement Manager, och jag är glad för all kunskap och de kontakter jag har knutit på vägen. Är man nyfiken att utforska nya möjligheter är CGI helt rätt ställe!". Läs artiklen


Tror du att CGI kan vara rätt arbetsgivare för dig? Klicka i så fall på den blå knappen "Lediga jobb" nedan för att se vilka lediga tjänster vi har just nu. 

Vår kultur och våra värderingar

Vår kultur och våra värderingar


Vår dröm

”Att skapa en miljö där vi trivs med att arbeta tillsammans och, som ägare, bidra till att bygga upp ett företag som vi kan vara stolta över.”

Den här drömmen handlar om glädje och de ägandeprinciper som är så viktiga för CGI:s framgångar. Vi strävar efter att skapa en miljö där våra medlemmar tycker det är roligt att arbeta tillsammans. Och där de som ägare känner sig fria och engagerade att bygga upp sitt företag och sina karriärer. Den här drömmen, liksom våra värderingar är det som skiljer oss från andra – de utgör vårt DNA och är grunden för vår unika företagskultur.


Vår mission och vision

CGI:s mission är att hjälpa kunderna med professionella tjänster av mycket hög kvalitet, kompetens och objektivitet, och att leverera de bästa lösningarna som helt och hållet uppfyller kundernas mål inom IT, affärs-processer och ledning. Det här uttalandet beskriver CGI:s syfte liksom vår ambition och våra värderingar.

Vår vision är att vara en IT- och affärsprocessleverantör i världsklass, som hjälper våra kunder att lyckas.

 

Våra värderingar

Partnerskap och kvalitet
För oss är samarbete och kvalitet både en filosofi och ett sätt att leva. Vi utvecklar och följer de bästa ledningsrutinerna och tar med oss dessa principer i våra kundrelationer och våra ramar för leverans av våra tjänster, allt för att främja ett långsiktigt och gott samarbete med våra kunder. Vi lyssnar på kunderna och är fast beslutna att se till att de är helt nöjda med allt vi gör.

Objektivitet och integritet
Vi är i högsta grad oberoende när vi väljer de produkter, tjänster och lösningar som vi rekommenderar till våra kunder. På så sätt håller vi högsta nivå på kvalitet, objektivitet och integritet. Vi tar inte emot någon ersättning från leverantörer.

Vi agerar alltid på ett ärligt och etiskt sätt. Vi försöker aldrig att skaffa oss otillbörliga fördelar och vi undviker intressekonflikter, både faktiska och upplevda.

Intraprenörskap och delande
Vår gemensamma framgång är baserad på vår kompetens, engagemang och entusiasm. Vi främjar en kultur av innovation och initiativ där känslan av ägarskap stärker oss när vi hjälper våra kunder, vilket säkerställer en lönsam tillväxt. Genom lagarbete och genom att dela med oss av våra kunskaper och vår expertis över hela vår globala verksamhet, ger vi det bästa av CGI till våra kunder. Som medlemmar är vi med och delar på värdet vi skapar genom delägarskap och vinstdelning.

Respekt
I allt vi gör agerar vi respektfullt gentemot våra kollegor, kunder, affärspartners och konkurrenter. Som ett globalt företag vet vi att mångfald tillför värde och välkomnar detta, samtidigt som vi anammar CGI:s övergripande affärskultur

Finansiell styrka
Vi strävar efter att leverera ett starkt och stabilt finansiellt resultat som ger långsiktig tillväxt och gynnar både medlemmar och aktieägare. Finansiell styrka gör att vi kontinuerligt kan investera i våra medlemmars kunskap och förmåga, i våra tjänster och i våra affärslösningar till förmån för våra kunder. På så sätt driver vi vårt företag så det ska ge bland den bästa avkastningen i branschen.

Corporate social responsibility (CSR)
Vår affärsmodell är utformad för att säkerställa att vi är nära både våra kunder och samhället i övrigt. Som medlemmar tar vi vårt sociala ansvar på allvar och bidrar till en kontinuerlig utveckling av de samhällen där vi lever och arbetar.


Tror du att CGI kan vara rätt arbetsgivare för dig? Klicka i så fall på den blå knappen "Lediga jobb" nedan för att se vilka lediga tjänster vi har just nu. 

Lediga jobb på CGI Sverige

Lediga jobb på CGI Sverige

CGI Sverige jobb: Vill du se vilka jobb vi har just nu?

CGI Sverige jobb - En inblick i hur det är att jobba på CGI Sverige: 42 omdömen, 12 lediga jobb, 19 löner och kontorsbilder. Läs vad det anställda tycker och få en bättre inblick i CGI Sverige som arbetsplats baserat på information som finns publicerat av nuvarande och tidigare anställda på Careereye.se